Naisten 2-sarja käynnistyy - Katsaus uuteen kauteen

6.10.2023

Naisten 2-sarjakausi alkaa Lempo-Volleyn joukkueella tiistaina 10. lokakuuta. Lempo kohtaa Hämeenlinnan Lentopallokerhon Loimua-areenalla Hämeenlinnassa kello 19.30.

Tässä katsaus tulevaan 2-sarjakauteen.

Sarjasysteemi

Naisten 2-sarjassa pelaa kaudella 2023-24 yhteensä 54 joukkuetta. Sarja on jaettu kymmeneen lohkoon A-J. Lohkoissa on pääsääntöisesti kuusi joukkuetta, muutamissa lohkossa neljä tai viisi.

Syyskausi pelataan alkusarjaa, jossa pelataan kaksinkertainen sarja. Kevätkaudella sarja jaetaan alkulohkomenestyksen pohjalta ylempiin ja alempiin jatkosarjoihin ja niiden jälkeen pelataan pudotuspelit 2-sarjan mestaruudesta. 

Ylempiä jatkosarjoja on kuusi ja sinne etenee 30 joukkuetta. Alempia jatkosarjoja on viisi.

Lempon pelit ja lohko

Lempo pelaa I-lohkossa yhdessä Hämeenlinnan Lentopallokerhon, Oriveden Ponnistuksen/lukion, LP Kangasala OS:n ja Vesilahden Visan kanssa. Alkusarjapelejä tulee siis kaikkiaan kahdeksan. Alkusarja alkaa 10.10. ja viimeinen peli on 10.12.

Lempo pelaa kotipelinsä pääsääntöisesti Hakkarin liikuntahallissa ja tarvittaessa Sääksjärven liikuntahallissa.

Alkusarjan kotipelit:
Su 22.10. Lempo - OrPo klo 13 (Sääksjärvi)
Su 5.11. Lempo - VesVi klo 11 (Hakkari)
Su 12.11. Lempo - Hämeenlinna klo 14 (Hakkari)
Su 3.12. Lempo - LP Kangasala OS klo 11 (Hakkari)

Lempon koko otteluohjelma täällä

Lempon joukkue

Lempon joukkue koostuu nuorista pelaajista, joista iso on on lempääläisen lentiskoulun kasvatteja. Tuttuja pelaajia viime kaudelta ovat muun muassa kapteeni Maija Lahtinen, Heidi Lintunen, Maria Paulsen, Iida Ylimäki ja Salli Joutsenvirta. Ryhmässä on myös uusia pelaajia, muun muassa nuorten kaksoisedustuksella mukana olevia pelaajia. Uusia kasvoja ovat muun muassa Veera Karppinen, Aliina Jokiaho ja Anni-Maija Hesso.

Ryhmää valmentavat Juha Knuutila, Timo Hesso ja Anni Mäkinen, joukkueenjohtajana on Lasse Lahtinen.

Lempon pelaajalista

Livelähetykset

Lempon kotipeleistä lähetetään suorat lähetykset Lempo-Volley naiset Facebook-sivulla. Vieraspeleistä joko lähetetään Facebookissa oma lähetys tai jaetaan kotijoukkueen lähetys.

Tulospalvelu

Koko sarjan tulospalvelu

Lempon lohkon tulospalvelu

Vastustajien esittely

Nostetaan esille muutama Lempon kanssa 2-sarjaa pelaava joukkue

Vesilahden Visa: Lempäälän paikallisvastus, jolla taas laadukas ryhmä 2-sarjaan. Sekoitus kokeneempia pelaajia ja nuoria lupauksia. Varmasti saadaan tiukkoja paikallispelejä tälläkin kaudella samassa alkusarjan lohkossa.

LP Kangasala Mafia: Perinteikäs 2-sarjajoukkue, jonka joukkue hieman uusiutunut viime kaudesta. Jälleen koossa laadukas joukkue, joka valmis menestymään. Pelaa C-lohkossa. Lempon 1-sarjaan siirtynyt Karoliina Viitaniemi pelasi viime kauden Mafian paidassa.

Rantaperkiön Isku: Iskun naisten edustus laitettiin uudestaan pystyyn, kun toissa kauden jälkeen Isku jäi 1-sarjan mestarina pois 1-sarjasta. Nyt uusiutunut ryhmä tekee paluuta 2-sarjasta. Voitti Lempäälässä Siipisaluuna-turnauksen. Nuori ja mielenkiintoinen ryhmä koossa. Pelaa C-lohkossa.

Salon Viesti N2: Salolaisryhmä pelaa B-lohkossa. Oli mukana 1-sarjajoukkueiden treeniturnauksessa alkukaudesta ja oli hienosti neljäs. Teki vaikutuksen ja on varmasti laadukas ryhmä myös 2-sarjassa.

VaLePa: Sastamalalaisseuran naisten edustuksella on koossa nuori ja lupaava ryhmä. Tekee yhteistyötä LP-Vampulan 1-sarjajoukkueen kanssa. Joukkueessa mukana paljon nuoria lupauksia aluejoukkueista. Pelaa H-lohkossa.