Naisten 2-sarjan joukkue julki – Lempolla nuori ja lahjakas joukkue

3.7.2020

Lempo-Volleyn naisten 2-sarjajoukkue on solminut tulevalle kaudelle 16 pelaajasopimusta. Tälle kaudelle perustettu seuran naisten edustusjoukkue lähtee tulevaan kauteen nuorella, motivoituneella ja lupaavalla joukkueella, joka on kokeneen valmennuksen käsissä.

VOIT KATSOA JOUKKUEEN KOKONAISUUDESSAAN VIDEOESITTELYSSÄ TAI JUTUN LOPUSSA TEKSTINÄ

Tulevan kauden joukkueen keski-ikä on hieman päälle 17 vuotta. Joukkueen runko koostuukin pitkälti seuran omista junioreista: 16 pelaajasta 11 pelasi viime kaudella Lempo-Volleyn B- ja C-junioreissa.

Taustalla on viiden viikon tiukka pre season -jakso, jonka aikana naisten edustuksen ringissä oli kaikkiaan 29 pelaajaa. Tästä porukasta on muodostettu naisten edustusjoukkue. Osa ison ringin pelaajista pelaa tulevalla kaudella Lempon junioreissa. Nyt edustusjoukkue on omatoimijaksolla, ja palaa joukkueharjoituksiin elokuun alussa.

- Valmennuskolmikolla oli alkuun helppoa poimia sopivia pelureita joukkueeseen, mutta loppupäässä tuska valintojen kanssa lisääntyi. Kun samalla rakennettiin kilpailukykyistä sakkia 2-sarjaan, niin myös mietittiin rahkeita tulevaisuuden suhteen. Ei ole aina niin helppoa nähdä 2-3 vuoden päähän, taustoittaa päävalmentaja Jani Huurne pelaajavalintoja ja edustusjoukkueen tavoitetta, joka on kolmessa kaudessa nousu 1-sarjaan. 

Joukkueeseen tuo kokemusta kolme 1999-syntynyttä uutta vahvistusta, ja kaikkiaan uusia kasvoja Lempossa on viisi. Viime kauden B03-joukkueessa pelasi yhdeksän pelaajaa. Lempon C05-joukkueesta aikuisten edustusjoukkueeseen murtautui kaksi pelaajaa.

Nimekkäin uusi lempolainen on libero Viivi Huurne, joka palaa Lempäälään. LeKi-kasvatti pelasi viime kaudella 2-sarjaa Ylöjärven Ryhdissä ja sitä ennen rutinoitui usean kauden verran Rantaperkiön Iskun 1-sarjajoukkueen liberona. Lempon passari Liisa Lahtinen pelasi viime kaudella Lempon junioreiden lisäksi Iskussa 1-sarjaa.

Lempon pelaajista usealla on viime kaudelta kokemusta 2-sarjasta, sillä useampi juniori-ikäinenkin pelasi 2-edustuksella 2-sarjaa. Muutama pelaaja debytoi tulevalla kaudella aikuisten liiton sarjoissa.

- Käteen jäi hieno 16 pelaajan porukka, jolla keski-ikä on 17 vuoden kohdilla, ja kuusikolle saa halutessaan keskimitaksikin yli 175 cm. Nuori ja nälkäinen lentissakki, jossa on mukana jo 1-sarjakokemustakin omaava pelaaja ja toisaalta taas useampi vielä B-ikäisiin junnuihin mahtuva tulevaisuuden timantti, Huurne kuvailee.

Joukkue lähtee kauteen kokeneessa valmennuksessa. Päävalmentajana on Jani Huurne, joka viime kaudella oli osa Lempon miesten 1-sarjavalmennusta ja on valmentanut muun muassa MesTon naisten liiganousuun. Hänen apunaan ovat viime kauden Lempon B03-tyttöjen valmennuksesta Ilari Jokinen ja Jyri Niemi, joka valmentamisen ohessa pelaa Lempon 1-sarjajoukkueessa. Kovaa taustaryhmää vahvistavat myös fysiikkavalmentaja Marko Panu ja rahastonhoitaja Päivi Jokinen.

- Tällaisen palapelin rakentamiseen harvoin valmentajalla on mahdollisuutta. Mukavaa joukkueen kasaamisessa oli se, että olimme valmennustiimissä käytännössä yksimielisiä jokaisen mukaan valitun pelaajan kohdalla, Huurne kertoo.

Lempo-Volley pelaa tulevalla kaudella naisten 2-sarjaa, vielä ei ole tiedossa, pelaako joukkue ylemmässä vai alemmassa 2-sarjassa. Kotiottelunsa Lempo pelaa Hakkarin liikuntahallissa.

KAIKKIEN PELAAJIEN PELAAJAKORTIT TÄÄLLÄ