Naisille ja miehille hienoja harkkapelivoittoja - Lauantaina naisten harkkaturnaus Hakkarissa

11.9.2020

Lempo-Volleyn naiset laittoivat heti ensimmäiseen kotipeliinsä parasta pöytään. Torstai-iltana 10. syyskuuta naapuripitäjän Vesilahden Visa kaatui suvereenin esityksen jälkeen erin 4-0 (25-22, 25-8, 25-22, 25-12).

Lempo ja VesVi pelaavat samassa lohkossa ylempää 2-sarjaa.

Lempon esitys oli vakuuttava ja ilahduttava: nuori joukkue taisteli ja jokainen sai hienoja onnistumisia. 16 pelaajan ringistä vain passari Veera Olkkonen puuttui. Kaikki saivat peliaikaa neljän erän aikana.

Lempon liberokaksikko Viivi Huurne-Rita Jokinen esitti hienoja otteita, kuten myös kenttää parhaimmillaan dominoinut passari Liisa Lahtinen.

Päävalmentaja Jani Huurne on saanut hienon alun 2-sarjaprojektille: kolmesta treenipelistä kolme voittoa. Joukkue on seurahistoriassaan vielä voittamaton.

Harjoitusturnaus Hakkarissa

Tulevanan lauantaina on edessä naisten harjoitusturnaus Hakkarissa. 12.9. Lempäälässä pelaavat Lempo, Oriveden Ponnistus ja Vilppulan Tähti.

Pelit alkavat kello 12. Ottelujärjestys:
Lempo-OrPo
OrPo-Tähti
Lempo-Tähti

Vesvi-pelin Livetallenne ja Facebookin kuvagalleria

Miesten 2-sarjassa hyvä startti

Miesten 2-sarjan harjoituspelit lähtivät käyntiin keskiviikkona 9.9. Hakkarin liikuntahallissa. Vastassa oli niin ikään 2-sarjaa pelaava Tammelan Ryske, joka tosin pelaa eri lohkossa, kuin Lempo.

Kauden avaus päättyi Lempon 3-1 (25-21,25-22,25-14,20-25) -voittoon ja antoi rohkaisevan alun uudella kaudelle.

Lempolla oli mukana 9 pelaajaa, armeijan harmaissa palveleva Ville Tuki puuttui kokoonpanosta.

Keskitorjuja Rolle Jokela teki debyyttinsä 2-sarjajoukkueessa. Muutama viikko sitten hän pääsi jo Jonne Haaviston kanssa korkaamaan treenipelit 1-sarjajoukkueen mukana Häijäässä.

Lempon avaus peliin: Jonne Haavisto, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo, Niko Montonen, Rolle Jokela ja liberp Riku Nissilä. Kalle Nieminen pelasi yp:nä ja liberona ja Aki Tuomivaara hakkurina.

Ryskeen kokoonpano oli jo melko tuttu viime 2-sarjavisiitistä, jolloin ryhmä pelasi Lempäälän Jyryä vastaan. Mukana oli kokeneita pelimiehiä, ja joukkueelle harjoituspeli oli myös kauden ensimmäinen.

Lempon päävalmentajana debytoinut Harri Montonen oli perin tyytyväinen joukkueensa aloitukseen.

- Meillä on hyvä joukkue 2-sarjaan! Hyökkäys- ja passipeli oli hyvää tänään. Aloitukset nousivat kohtuu hyvin myös. Syöttö oli kohtuu hyvää, jonkin verran virheitä tuli syöttöruudussa kuitenkin.

- Eniten jäi parannettavaa vielä torjuntatyöskentelyyn ja jatkopallojen pelaamiseen. Torjuntoja ei saatu kuin ihan muutamia, vaikka oltiin aika hyvin kohdalla. Jatkopallojen passit laitaan olivat ehkä liian tiukkoja, ei vielä oikein meidän laitahyökkääjät kerinneet niitä hyökkäämään, Montonen analysoi.

Hyvä ja positiivinen startti siis Lempolle ja Harri Montosen valmennusajalle. Ryske kohdataan vierassalissa ensi viikon tiistaina 15.9., kun harjoituspelit jatkuvat.

1-sarja pelasi Pälkäneellä perjantaina

Lempo-Volleyn perjantai-ilta oli täynnä pelillistä huumaa Pälkäneellä. Vierasjoukkue esitteli sarjanousijalle 1-sarjan tasoa, ja voitti kamppailun 4–0 (25–8, 25–17, 25–17, 26–24).

– Hyvä perussuoritus meiltä. Tasainen peli vähillä virheillä, etenkin vähillä tarpeettomilla virheillä, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari tiivisti pelin kuvan.

Lempon avaus: Saku Tuomivaara, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Henri Laine, Kasper Pennanen, Matias Becker ja libero Jyri Niemi.Avauserä meni Lempolta varsinaisessa hurlumhei-meiningissä. Kun vastustaja saa 8 pistettä, voi sanoa kaiken onnistuneen. Kotijoukkue vaikutti hieman jännittäneen, ja Lempo juhli etenkin syöttöpaikalla.

Toiseen erään Luja-Lukko paransi selvästi peliään ja pystyi taistelemaan tiukemmin. Kolmannessa ja neljännessä erässä kotijoukkue oli muutamat hetket jo johdossa. Päätöserä meni jännäriksi Lempolla hieman oman vireen rauettua kolmen voittoerän jälkeen.

Pelillisesti Lempo haki paljon erilaisia kuvioita, kuten 6-paikkaa ja erilaisia 4-paikan tempoja ja kuvioita. Saku Tuomivaara oli teknisessä passipelissä elementissään, ja sai muutamia näyttäviä tyhjille-hassutuksia onnistumaan.

– Torjuntapelimme oli hyvää, etenkin Matias Becker oli vahva verkolla. Tarkoituksella haimme tietynlaisia hyökkäystapoja harjoituksen kannalta, samoin puolustuspelissä tietyt asiat teimme hieman riskillä, jotta saimme niihin harjoitusta, Kunnari taustoitti.

M1 Otteluraportti