Nuoret lempääläiset Kalle Nieminen ja Niko Montonen sopimuksiin Lempon 1-sarjajoukkueen kanssa

25.5.2021

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue on kiinnittänyt nuoria lupauksia joukkueeseensa kaudelle 2021–2022. 17-vuotias yleispelaaja Niko Montonen ja 16-vuotias liberon ja yleispelaajan paikkaa pelaava Kalle Nieminen ovat tehneet vuoden sopimukset 1-sarjajoukkueen kanssa.

Molemmat ovat Lempäälän Jyryn kasvatteja ja pelasivat viime kaudella Lempon 2-sarjajoukkueessa. Molemmat saivat myös debyyttinsä 1-sarjassa ja olivat kevätkauden 1-sarjajoukkueen mukana. Montonen oli kokoonpanossa kahdeksassa ja Nieminen yhdeksässä 1-sarjapelissä viime kaudella.

– Juniorityö on kaiken perusta. Jos ei ole junnuja, ei ole edustusjoukkueitakaan. Niko ja Kalle ovat lempääläisen juniorityön hyviä hedelmiä. Molemmat haistelivat 1-sarjaa jo menneellä sesongilla ja saavat tulevalla varmasti lisää kokemusta ykkösestä. Pääpelipaikka tullenee olemaan 2-sarjassa, he tarvitsevat pelikokemusta ja vastuuta. Lempon pelaajapolku toimii, siitä voi olla aiheestakin ylpeä, 1-sarjajoukkueen manageri Juha Raunio kertoo.

Tulevalla kaudella kaksikkoa nähdään 1-sarjan lisäksi myös Lempon 2-sarjajoukkueen peleissä, joissa on tarjolla tärkeää peliaikaa. Molemmat pelaavavat myös Lempo-Volleyn A-pojissa.

187-senttinen Montonen sai viime kaudella pistesarakkeensa auki 1-sarjassa heti debyyttipelissään Pielaveden Sampoa vastaan. Yleispelaajan paikalla pelaava Montonen on terävä hyökkääjä ja fyysisesti lupaava pelaaja. Lisäksi Montonen on monipuolinen pelaaja, 2-sarjassa hän on pelannut myös keskitorjujan ja liberon paikalla.

187-senttinen Nieminen pelasi viime kaudella 1-sarjassa liberona ja yleispelaajana. Nieminen on rauhallinen ja teknisesti taitava pelaaja, jonka vastaanotto kestää vertailun kokeneempienkin pelaajien kanssa. Viime kaudella hän löi läpi 2-sarjassa yleispelaajan paikalla, joten hän tuo valmentajalle uusia vaihtoehtoja. Isoveli Tommi pelaa myös Lempossa.

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueen julkaistut sopimuspelaajat:

1 Niko Montonen, yleispelaaja
5 Kalle Nieminen, libero ja yleispelaaja
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
11 Simo Puttonen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
15 Ville Tuki, passari
16 Arttu Lehtimäki, passari
22 Rolle Jokela, keskitorjuja
Joel Itänen, hakkuri
Veeti Ahlfors, keskitorjuja

Alkuperäinen uutinen Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkueen kotisivuilla

Niko Montonen
Kalle Nieminen

Kuvat: Antti Raunio, Jani Huurne