Pelaajalegenda Anssi Vesanen vahvistaa Lempon 1-sarjajoukkuetta loppukauden

19.1.2024

43-vuotiaan pelaajalegenda Anssi Vesasen uraa ei paketoitu kevään 2023 1-sarjamestaruuteen Lempo-Volleyn paidassa.

Hakkurin ja keskitorjujan paikoilla pelaava Vesanen on solminut loppukauden 2023–24 kestävän pelaajasopimuksen Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueen kanssa ja hän on joukkueen mukana ylemmän jatkosarjan alkaessa.

Vesanen tuo Lempoon pelitaitojensa lisäksi suuren määrän kokemusta ja henkistä voimaa. Elävän lajilegenda näkeminen taas pelikentillä on iso asia koko paikalliselle lentopalloyhteisölle.

– Uusi vuosi ja uudet kujeet. Loppukauden tavoite on tuoda pokaali takaisin tänne Lempäälään, Vesanen kertoo.

Vesanen on harjoitellut koko kauden Lempon kanssa. Alkukausi meni viime kevään vaivoja parannellessa, eikä joukkueen pelivahvuuteen liittyminen ollut mahdollista vielä syksyllä. Syyskauden kuluessa Vesanen liittyi Lempon 2-sarjajoukkueen mukaan, jossa piti pelituntumaa yllä kolmessa ottelussa tehden vakuuttavat 40 pistettä.

– Kun nuorella miehellä edelleen roihuaa liekki lajia kohtaan, niin totta kai me hänet ryhmäämme otamme. Anssi ei tule niin sanotusti uuteen porukkaan, vaan tuntee jätkät ja on ollut mukana treeneissä syksystä lähtien. Anssi on pelitaitojensa lisäksi esimerkillinen hahmo nuorille pelaajille: asenne on aina tapissa on rooli mikä tahansa harjoituksissa tai peleissä, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo Vesasen sopimuksesta.

Lempäälän Jyryn kasvatti on yksi kaikkien aikojen pelaajia Suomessa. Vesanen on pelannut pääsarjassa 634 ottelua ja on kaikkien aikojen maratonlistalla neljäntenä pelimäärissä. Maaotteluita Vesanen on pelannut 57 ottelua.

Lempossa ja LeKissä Vesanen on ollut kantava voima koko 1-sarjataipaleen, joka alkoi 2014–15, lukuun ottamatta muutamaa välissä pelattua liigakautta. Viime kausi toi pitkään jahdatun mestaruuden Lempolle ja Vesaselle.

Vesanen on voittanut urallaan seitsemän Suomen mestaruutta ja kaikkiaan 14 SM-mitalia.

Tervetuloa takaisin Anssi! Vesasta voi nähdä pelaamassa Lempäälässä, kun Lempo pelaa ylemmässä jatkosarjassa kolme kotipeliä:

SU 11.2. LEMPO - KISKO KLO 15 (HAKKARI)

KE 14.2. LEMPO - MURIKAT KLO 18 (LEMPÄÄLÄ-AREENA)

LA 17.2. LEMPO - EAST VOLLEY KLO 15 (LEMPÄÄLÄ-AREENA)

Täällä jatkosarjan ohjelma


Anssin sopimusvideo:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.