Simo Puttonen on Lempo-Volleyn miesten uusi päävalmentaja

7.5.2024

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue on solminut yksivuotisen päävalmentajasopimuksen 34-vuotiaan Simo Puttosen kanssa kaudesta 2024–25.

Juvalta kotoisin oleva ja Lempäälässä asuva Puttonen vaihtaa pelikentän valmennuspuoleen. Puttonen on ollut vuosikaudet Lempo-Volleyn tukipilari kentällä. Puttonen edusti jo Lempäälän Kisaa kaudella 2017–18 ja edelliset neljä kautta 2020–2024 Lempo-Volleyta miesten 1-sarjassa, toimien kaudella 2023–24 joukkueen kapteenina.

Puttonen pelasi pelaajaurallaan 134 liigaottelua Lekassa ja Iskussa. Valmennuspestinä Lempon 1-sarjajoukkue on ensimmäinen. Puttonen seuraa päävalmentajana upeaa työtä tehnyttä Tuomas Alataloa, joka vei Lempon mestaruuteen 2023.

– Alkuperäinen ajatus tulevaa lentiskautta koskien oli, että pelaajaura jatkuu Lempossa. Mutta, kun ehdotus valmentamisesta tuli eteen ja sitä mielessäni pyörittelin, niin tässä sitä nyt ollaan, myhäili Lempo-Volleyn seuran päättäjäisten yhteydessä valmentajasopimuksen allekirjoittanut Puttonen.

Puttonen on tunnettu pelikentillä esimerkillisenä taistelijana ja johtajana, joka sytyttää niin oman joukkueen kuin yleisön.

– Ensi kaudella Lempäälä-areenassa tullaan näkemään entistäkin halukkaampi ja taistelevampi Lempo. Selvä tavoite on tuoda mestaruuspokaali kauden päätteeksi takaisin Lempäälään, Puttonen kertoo.

Lempo-Volleyn puheenjohtaja Ossi Vesanen on iloinen, että valmennukseen saatiin monelle lempääläiselle tuttu nimi.

– Simo Puttonen edustaa valmennuksessa uutta sukupolvea, hän on pelaajana vahvan tsempin omaava monipuolinen pelimies. Uskon, että into ja tunne Simosta tarttuu tulevaan joukkueeseen.

Puttosen ympärille kootaan valmennustiimi, joka päästään kokonaisuudessaan julkaisemaan kesän aikana. Pelaajarintamalla ensimmäisiä pelaajasopimuksia julkaistaan toukokuussa.

Simon haastattelu julkaistiin tiistaina kello 12.

Simo Puttonen

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjan päävalmentaja kaudella 2024–25.

Ikä: 34-vuotias.

Liigaura: 134 ottelua Leka-Volleyssa ja Rantaperkiön Iskussa.

Kasvattajaseura: Mikkelin Passarit

Lempäälässä: Pelannut LeKissä kaudella 2017–18 ja Lempossa neljä kautta 2020–24. Voittanut 1-sarjan mestaruuden ja hopeaa, kapteeni kaudella 2023–24. 

Kuvat: Antti Raunio