Tommi Roininen mukaan miesten edustusjoukkueen valmennukseen

1.6.2020

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueen valmennusduo täydentyy trioksi, kun Tommi Roininen liittyy joukkoon päävalmentaja Esa Kunnarin ja valmentaja Marko Laakson avuksi.

36-vuotias Roininen pelasi upean pelaajauran: liberon ja yleispelaajan paikalla pelannut Lempäälän Jyryn kasvatti edusti Suomen maajoukkuetta 11 ottelussa ja pääsarjassa pelejä kertyi 347 peliä Rantaperkiön Iskussa, Isku-Volleyssa ja Raision Loimussa. Pelaajaurallaan Tommi voitti yhden SM-kullan, kaksi pronssia ja yhden Suomen cupin mestaruuden.

Viimeiset kaksi kautta Roininen on ollut pelaamatta, lukuun ottamatta viime kauden yhden pelin piipahdusta 1-sarjassa Lempo-Volleyn paidassa. Viime kaudella Roininen kuului Lempon sparrausrinkiin ja kävi mukana harjoituksissa useamman kerran kauden aikana.

Nyt Roiniselle tuli aika siirtyä yhä vahvemmin valmennuspuolelle. Roinisella on vahva kokemus lempääläisestä lentopallosta: Jyryn kasvatti siirtyi Lempäälän Kisan 1-sarjajoukkueeseen 2014-15, jossa pelasi useampana kautena. Uudessa lentopallon erikoisseura Lempo-Volleyssa Roininen aloitti seuran ensimmäisessä hallituksessa vuoden 2019 alussa.

Valmennuskokemusta Roinisella on aiemmin Jyryn junioreista, aikuisten puolella tehtävä on ensimmäinen. Tulevalla kaudella Tommi tuo omaa osaamistaan valmennuspuolen kautta joukkueeseen.

– Kun Jani Huurne siirtyi miesten puolelta naisten projektiin, oli tarvetta täydentää valmennusta. Tommin ja Esan kemiat kohtaavat hyvin, ja uskon että Tommi on oiva lisä valmennuspuolelle oman pelitaustansa ja hengenluontinsa kautta, Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueen manageri Juha Raunio näkee.

Tommi Roininen uskoo tuovansa oman osansa niin yksilöiden kuin joukkueen suorittamiseen.

– Uusi seura on saatu polkaistua käyntiin omasta näkökulmastani melkoisen hienosti ja tuntuu etuoikeutetulta päästä osaksi vahvasti viime vuosina esiintynyttä oman kylän edustusjoukkuetta. Joukkueessa on leveäharteisia vastuunkantajia ja potentiaalisia tulevaisuuden liigapelaajia, joten pidän asetelmaa monessakin suhteessa mielenkiintoisena. Toivon, että pystyn omalla panoksellani auttamaan yksittäisiä pelaajia pääsemään omiin tavoitteisiinsa sekä koko joukkuetta yhtenäistämään pelin taktisia osa-alueita.

– Päävalmentaja on monen vuoden ajalta tuttu mies. Arvostan korkealle Esan kykyä motivoida joukkuetta sekä jakaa kehittävää vastuuta pelaajien kesken ottelun ja kauden sisällä, Roininen taustoittaa.

LEMPO-VOLLEYN 1-SARJAJOUKKUEEN VALMENNUS 2020–2021:

Päävalmentaja Esa Kunnari
Valmentaja Marko Laakso
Valmentaja Tommi Roininen

LEMPO-VOLLEYN 1-SARJAJOUKKUEEN SOPIMUSPELAAJAT 2020–2021:

7 Jyri Niemi, libero
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Henri Laine, hakkuri
10 Kasper Pennanen, yleispelaaja
11 Anssi Vesanen, hakkuri
12 Tuomas Sillanpää, yleispelaaja
13 Saku Tuomivaara, passari
18 Teemu Koivunen, keskitorjuja
19 Matias Becker, keskitorjuja

Kuvat: Antti Raunio