Lempo-Volley mukana Lentisrekry-kampanjassa

18.3.2024

Lempo-Volley on mukana Lentopalloliiton Lentisrekry-kampanjassa.

Lentisrekry-kampanjan on tarkoitus innostaa uusia valmentajia seuratoimintaan. Urheiluseurat kaipaavat aina uusia ja innokkaita valmentajia (ja totta kai muitakin toimijoita) seuratoimintaansa mukaan.

Myös Lempo-Volleyhyn mahtuu mukaan uusia valmentajia jokaiseen ikäluokkaan.

Mikä on Lempo-Volley?

Lempo-Volley on yksi Suomen suurimmista lentopalloseuroista, jossa on noin 300 jäsentä. Seurassa on lentopallo- ja beach volley -toimintaa Lempäälän kunnan alueella. Seurassa on junioritoimintaa Pallokoulusta ja F-ikäisistä A-ikäisiin sekä aikuisten joukkueita Tampereen Kuntosarjassa, 2-sarjassa ja 1-sarjassa. Lempo-Volley on perustettu vuonna 2019 Lempäälän Kisan ja Lempäälän Jyryn lentopallojaostojen yhdistyessä.

Mitä valmentajan tehtäviin kuuluu Lempo-Volleyssa?

Valmentaja voi olla ikäluokan tai joukkueen vastuuvalmentaja tai apuvalmentaja, jolloin rooli tietenkin vaihtelee. Valmentaja suunnittelee joukkueen harjoituksia ja toimintaa ja vastaa toiminnasta harjoituskentällä ja turnaus- ja ottelutapahtumissa. Valmentaja toimii yhdessä joukkueenjohtajan ja rahastonhoitajan kanssa joukkueen johtoryhmässä. Valmentaja toimii seuran arvojen mukaisesti "yhdessä, vastuullisesti, kasvaen". Enemmän valmentajan toiminnasta voi lukea seuran juniorijoukkueiden toimintamallista ja valmennuslinjauksesta

Millaisen korvauksen valmentamisesta saa?

Lempo-Volleyn on uudistamassa valmentajakorvausmalliaan, jota seuran hallitus työstää yhdessä työryhmän kanssa. Tavoite on, että kaudella 2024-25 jokaiselle vastuuvalmentajalle korvattaisiin valmentamista tietyllä maksukaavalla. Juniorivalmentaminen ei ole kuitenkaan palkkatyötä, vaan perustuu pitkälti vapaaehtoistoimintaan. Suunnittelun alla olevalla korvausmallilla pyrimme tekemään valmentamisesta kiinnostavampaa ja sitouttavampaa, samalla kertoen kuinka paljon valmentajien suurta työpanosta arvostetaan.

Keneltä saa seurassamme tukea?

Seurassa voi kääntyä aina hallituksen puoleen kaikissa asioissa. Lisäksi valmentajia auttaa ja tukee valmentajien oma ryhmä, johon kuuluvat kaikki seuran vastuuvalmentajat.

Kuinka paljon valmentaminen vie aikaa?

Valmentamiseen käytettävä aika riippuu aina ikäluokasta ja toiminnan laajuudesta. Lempo-Volleyssa eri ikäluokilla on lajiharjoituksia 1-4 viikossa, lisäksi vanhemmilla junioreilla on myös oheisharjoituksia. Omaa valmentamista ja siihen käytettyä aikaa voi räätälöidä oman kiinnostuksen ja ajankäytön mukaan.

Kuinka voin tutustua seuran arvoihin ja toimintatapoihin?

Lempo-Volleylla on omat, seuran junioreiden määrittämät arvot "yhdessä, vastuullisesti, kasvaen". Arvoihin voi tutustua täältä.

Seuralla on juniorijoukkeuiden toimintamalli -linjaus sekä valmennuslinjaus. Niihin voi tutustua täältä.

Miten voin ryhtyä valmentajaksi Lempo-Volleyssa?

Jos sinua kiinnostaa valmentaminen, ole silloin yhteydessä seuran henkilöihin. Jos sinua kiinnostaa valmentaminen tietyssä ikäluokassa, ota yhteys joukkueenjohtajaan tai päävalmentajaan. Jos valmentaminen kiinnostaa yleisemmin, ota rohkeasti yhteyttä seuran puheenjohtajaan Ossi Vesaseen.

Seuran yhteystiedot löytyvät täältä.