Vesanen, Rumpunen, Kruuda ja Härkönen – Lempolle runsaasti lisää kokemusta

1.8.2022

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue saa uusia palasia kokoonpanoonsa, kun ryhmään tulee paljon kokemusta.

Lempo-Volley on solminut yhden vuoden sopimukset keskitorjujien Tatu Härkösen (29v) ja Sten Kruudan (36v) kanssa. Lisäksi kokenut kaksikko yleispelaaja Tomi Rumpunen (35v) ja keskitorjujan ja hakkurin paikkaa pelaava Anssi Vesanen (42v) liittyvät joukkueen harjoitusvahvuuteen kuten myös Lempon A-pojista harjoitusvahvuuteen nouseva libero Arttu Hokkanen. 

– Tämä kokenut nelikko on joukkueen ydintä ja hienoa saada heidät jatkamaan seuran toiminnassa. Nyt tulevan kauden joukkue on melkein kasassa ja päästään valmistautumaan harjoituspelien alkuun, Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio kertoo.

Sten Kruuda on ollut pitkäaikaisin LeKin ja Lempon pelaaja 1-sarjassa. Hänen panoksensa keskipelaajana on ollut korvaamaton. Neuvonpitojen jälkeen on sovittiin, että "Vielä yksi vuosi" -lausahdus pätee Kruudan kohdalla.

– Hyvä porukka innoitti vielä jatkamaan vuoden. Tuleva kausi tulee olemaan osaltani viimeinen 1-sarjassa, Sten Kruuda kertoo.

– Keväisissä polttopuutalkoissa juteltiin, että kesä menee Stefalla perinteisesti beach volleyn parissa, ja syyskesällä hän palaa salille auttamaan joukkuetta. 1-sarjan tasolla puhutaan megaluokan pelaajasta, joten suu on messingillä, Raunio iloitsee.

Tatu Härkösellä alkaa neljäs kausi Lempäälässä. Viime kauden päätteeksi Härkönen palkittiin joukkueen palkitsemistilaisuudessa kauden pelaajana yhdessä Simo Puttosen kanssa.

– Kyllähän kesän jälkeen on aina kiva päästä takaisin salille ja joukkueen kanssa hommiin, ja etenkin  pelaamaan Hakkarin yleisön eteen! Jatketaan siitä mihin viime vuonna jäätiin, Tatu Härkönen lupaa.

– Tatu ei ole joukkueen äänekkäin, mutta johtaja isolla J-kirjaimella. Sitoutunut, lojaali ja viimeisen päälle joukkuepelaaja. Kentällä timantintarkka torjuja ja myrkyllinen syöttäjä. Jokainen 1-sarjajoukkue ottaisi Tatun innolla ryhmäänsä, Raunio sanoo.

Lentisväki on kovasti kysellyt, mikä on kokeneiden Tomi Rumpusen ja viime keväänä Lempon 2-joukkueessa paluun kentille tehneen Anssi Vesasen tilanne.

– Paljon ollaan Tomin ja Anssin kanssa juteltu, kahviteltu ja syöty lounasta. Siinä sivussa on turisty myös lentopallosta. Molemmat ovat perheellisiä, kumpaisenkin jälkikasvu on harrastusiässä ja siviilikiireitä pukkaa myös työrintamalla. Mutta: sekä Tomi että Anssi käyvät elokuun alusta ehtimisensä mukaan treeneissä ja katsotaan sitten, miltä syysarki alkaa sujua ja mille pallonhakkaaminen maistuu, Raunio kertoo.

Vesanen ja Rumpunen ovat Lempon pelaajalistalla ja harjoitusringissä samalla tapaa kuin nuoret Atte Korkola, Aki Tuomivaara ja Arttu Hokkanen. Vesanen voitti keväällä 2021 SM-kultaa VaLePan paidassa, mutta lähes koko viime kausi meni ohi käsileikkauksen vuoksi. Hän palasi kentille keväällä Lempon 2-sarjajoukkueessa.

Korkola ja Tuomivaara pelasivat viime kaudella Lempon 2-sarjaa, Hokkanen on pelannut Lempon A-pojissa ja siirtyy edustustasolla Valkeakosken Isku-Veikoista Lempoon. Kolmikolla on 2-sarjasopimukset ja he harjoittelevat 1-sarjan mukana. 

Lempo-Volley aloittaa harjoitusottelunsa perjantaina 26. elokuuta kotikentällä Hakkarin liikuntahallissa. Silloin vastaan saapuu Mestaruusliigan hallitseva pronssijoukkue Akaa-Volley.

Uutinen miesten 1-sarjan kotisivuilla

Lempo-Volleyn sopimuspelaajat

2 Niko Montonen, yleispelaaja
5 Kalle Nieminen, passari
6 Sten Kruuda, keskitorjuja
7 Jyri Niemi, libero
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Veeti Kosonen, yleispelaaja
11 Simo Puttonen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
14 Tatu Härkönen, keskitorjuja
15 Ville Tuki, passari
16 Arttu Lehtimäki, passari
17 Veeti Ahlfors, keskitorjuja
18 Jani Liski, keskitorjuja
19 Eemi Pöllänen, yleispelaaja

Harjoitusringissä
1 Anssi Vesanen, keskitorjuja, hakkuri
4 Tomi Rumpunen, yleispelaaja
4 Aki Tuomivaara, hakkuri
21 Arttu Hokkanen, libero
26 Atte Korkola, yleispelaaja