Lempo-Volley voitti miesten 1-sarjan mestaruuden 2022-23

1.4.2023

Lempo-Volley voitti miesten 1-sarjan mestaruuden kaudella 2022–23. Toisessa finaalissa Lempo voitti Oulun Kiskon 3-0 (25–23, 25–23, 25–23) ja pääsi juhlimaan mestaruutta kotiyleisön edessä Hakkarin liikuntahallissa otteluvoitoin 2–0.

Ottelupallon päätti keskitorjuja Sten Kruuda. Kruuda on ollut koko yhdeksän vuoden taipaleen Lempon ja LeKin sopimuspelaaja, joten mestaruuspallon päättäjä oli juuri oikea mies.

Sen jälkeen juhlat alkoivat Hakkarissa alkoi juhlat. Ensin Kiskolle jaettiin hopeamitalit ja Lempolle kultaiset. Mestaruuspokaalia nostivat ylös ensimmäisenä yhdessä Lempo-kapteeni Jyri Niemi ja manageri Juha Raunio.

– Lupaus lunastettiin, tämä oli kaikkien aikojen paras Lempo-joukkue, joka luvattiin koota. Tämä oli suvereeni kausi, yksi tappio. Joukkueen vahvuus on henkinen kovuus ja hyvä henki sekä laajat hartiat, Lempon manageri Juha Raunio kertoi joukkueesta.

– Hatunnosto Kiskolle, ei todella tullut luovuttaneena Hakkariin ja laittoivat todella ahtaalle. Ehkä se avauserä oli meidän kausi pienoiskoossa. Kun on vähän vaikeampaa, niin kasataan itsemme ja noustaan taas uudelle tasolle. Hieno joukkue! Tästä ryhmästä kertoo parhaiten tämän viikon kuusikkotreenit. Erät kuusikon ja varjon kesken olivat 3–3 ja 4–2. Se kertoo, miten kova materiaali meillä on, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

– Ottelupallossa tuntui, että nyt on meidän hetki. Tätä on odotettu. Annoin siihen lyöntiin kaiken mitä kropasta lähti. Sanoin Artulle, että anna se passi tähän, Lempon Sten Kruuda muistelu ottelupalloa.

– Tämä on koko joukkueen voitto. Laaja porukka ja jokainen pelaaja oli tärkeä. Kauden aikana nähtiin, että jokaisella oli paikkansa ja arvonsa. Tällaista tulosta ei voi saavuttaa, ellei koko joukkue ole todella kova, Lempon Jani Liski kertoi.

Mestaruus on Lempon historian ensimmäinen. LeKi nousi 1-sarjaan kaudelle 2014–15, finaalipaikka oli kaikkiaan organisaatiolle kolmas. Lempolle seurana kausi oli neljäs 1-sarjassa.

Mestaruudella Lempo etenee liigakarsintoihin, joissa vastassa on Mestaruusliigan viimeiseksi jäänyt Kyyjärven Kyky. Liigakarsinnat pelataan paras viidestä -systeemillä, eli kolmella voitolla saa oikeuden hakea ensi kaudeksi liigapaikkaa. Ottelusarja alkaa keskiviikkona 5.4. Kyyjärvellä.

Kiitos Kiskolle kovatasoisesta ja rehdistä finaalisarjasta!

Lempon mestarijoukkue: Anssi Vesanen, Niko Montonen, Tomi Rumpunen, Kalle Nieminen, Sten Kruuda, Jyri Niemi, Tommi Nieminen, Veeti Kosonen, Kasimir Vuorinen, Simo Puttonen, Tuomas Sillanpää, Tatu Härkönen, Ville Tuki, Arttu Lehtimäki, Veeti Ahlfors, Jani Liski, Eemi Pöllänen, Arttu Hokkanen, Tuomas Alatalo, Marko Laakso, Kari Nieminen, Juha Raunio, Antti Raunio, Reijo Jakovuori, Jarno Nyström, Arto Stenman, Jorma Lötjönen ja Jukka Virtanen.

Otteluraportti