Miesten 2-sarja käynnistyy - Katsaus uuteen kauteen

6.10.2023

Miesten 2-sarjakausi alkaa Lempo-Volleyn joukkueella sunnuntaina 8. lokakuuta. Lempo-Volley kohtaa Hakkarin liikuntahallissa kotikentällään LP Kangasalan.

Tässä katsaus tulevaan 2-sarjakauteen.

Sarjasysteemi

Miesten 2-sarjaa pelaa mukavasti peräti 26 joukkuetta, eli joukkuemäärä on hienossa nousussa viime kausiin verraten. Alkusarjassa on viisi lohkoa: A-, B-, C-, D- ja E-lohkot. Lempo pelaa C-lohkossa.

Ensin pelataan alkusarjat syyskauden aikana. Alkusarjalohkoissa on viisi joukkuetta, paitsi A-lohkossa kuusi. Siinä pelataan kaksinkertainen sarja. Kevätkaudeksi sarja jaetaan jatkosarjoihin alkusarjalohkojen menestyksen mukaan ja niiden jälkeen pelataan pudotuspelit 2-sarjan mestaruudesta. 

Ylempiä jatkosarjoja on kolme ja niihin pääsee alkusarjojen 16 parasta eli noin kolme per lohko. Alemmissa jatkosarjoissa pelaavat sijat 17-26.

Lempon pelit ja lohko

Lempo pelaa C-lohkossa Aitolahden Riennon, LP Kangasalan, Vilppulan Tähden ja Valkeakosken Isku-Veikkojen kanssa. Alkusarjaa pelataan siis kahdeksan ottelua. Koko alkusarjan lohko pelataan Pirkanmaalla. Avauspeli pelataan 8.10. ja lohkon päätöspelissä kohdataan Tähti 3.12.

Lempo pelaa kotipelinsä Hakkarin liikuntahallissa. Liput kotipeleihin 4€, alle 16v ilmaiseksi.

Alkusarjan kotipelit:
Su 8.10. Lempo - LP Kangasala klo 15
Su 22.10. Lempo - AitRi klo 11
Su 19.11. Lempo - Isku-Veikot klo 11
Su 3.12. Lempo - Tähti klo 15

Lempon koko otteluohjelma täällä

Lempon joukkue

Lempon joukkue koostuu pitkälti omista junioreista. Joukkueella on laaja pelaajarinki pitkän kauden läpiviemiseksi. Lisäksi joukkue tekee farmiyhteistyötä Lempon 1-sarjajoukkueen kanssa, joten M1-pelaajia voi käydä 2-sarjassa hakemassa peliaikaa ja M2-pelaajia 1-sarjassa paikkaamassa poissaoloja.

Lempossa viime kauden avainpelaajista jatkavat passari Kalle Nieminen, libero Arttu Hokkanen ja yleispelaaja Atte Korkola. Oman junioriputken kasvatteja ovat toista kauttaan 2-sarjaa pelaavat Kendron Tűűr, Lauri Lahtinen ja Kaapo Korkola. Uusia pelaajia ovat muun muassa passari Teemu Nyström, hakkuri Niko Syri, come backin tehnyt keskitorjuja Ossi Vesanen ja Lempon junnuista mukaan noussut Tuomas Huttunen.

Joukkuetta valmentaa Pasi Korkola, hänellä on apunaan Marko Laakso ja Tapani Nyström ja joukkueenjohtajana Jonna Korkola.

Lempon pelaajalista

Livelähetykset

Lempon kotipeleistä lähetetään suorat lähetykset Lempo-Volley miesten Facebook-sivulla. Vieraspeleistä joko lähetetään Facebookissa oma lähetys tai jaetaan kotijoukkueen lähetys.

Lohkovastustajien esittely

Isku-Veikot: Nuori joukkue, joka on ottanut viime kausina isoja kehitysaskelia. Saanut uusia nuoria pelaajia mukaan ja koossa erittäin mielenkiintoinen ja potentiaalinen ryhmä. Pelaa myös A-poikien SM-sarjaa pitkälti samalla ryhmällä kuin pelaa 2-sarjaa.

AitRi: Viime kauden 2-sarjan hopeajoukkue on taas sarjan suosikkeja. Kokenut joukkue, joka saanut muutamia uusia pelaajia. Ytimenä Iskun parin kauden takaisia 1-sarjapelaajia. Lohkon selvä suosikki ja mennee taas pitkälle keväällä.

LP Kangasala: Uusi joukkue 2-sarjassa. LPK pelasi pari vuotta sitten viimeksi 2-sarjaa. Koossa Lempon ja IV:n tavoin nuori ryhmä, jossa mukana B-ikäisten nuorten maajoukkuepelaajia.

Muut lohkot

A-lohko: Raision Loimu, Oripään Urheilijat, Lapin Narvi-Pallo, Kosken Kaiku, VaLePa 2, TUTO Volley 2

Joukkuenosto: Kosken Kaiku. Lempäälän Kisan ikoninen passari Jukka Lehti on jälleen palauttanut Koski Tl:n ylpeyden liiton sarjatasoille. Jukka toimii Kaiun joukkueenjohtajana ja eiköhän Jugi nähdä juonikkaana passarinakin kentän puolella.

B-lohko: Keimolan Kaiku, Luolajan Kajastus, KoLe-57 Kouvola, Tammelan Ryske, Hollolan Salpis

Joukkuenosto: Salpis: Palaa yhden välikauden jälkeen 2-sarjaan. Toissa kaudella olisi voinut saada nousupaikan 1-sarjaan, mutta ei sitä ottanut vastaan. Koossa taas todella kova nippu, jossa myös paljon 1-sarjakokemusta. Taistelee sarjan mestaruudesta.

D-lohko: Outokummun Partion Karpaasit, Liperi-Volley, Huhtauon Kisa Jyväskylä, Pihtiputaan Ploki, Vaasan Kiisto

Joukkuenosto: Karpaasit: 2-sarjan monivuotinen menestyjä, jolla kokenut ja rutinoitunut joukkue. Jälleen sarjan suosikkeja.

E-lohko: Oulun Etta, Oulun Kisko 2, Oulunsalon Vasama, Kokkolan Tiikerit 2, K-Pallo/Kuula Kalajoki

Joukkuenosto: Kisko: Oululaisen lentopallon uusi lippulaiva rakentaa 1-sarjassa hienoa nousutarinaa kohti liigaa ja nyt myös 2-joukkue on koossa. Mukana useita viime kaudelta 1-sarjan finaaleissa pelanneita konkareita, joten Kisko voi menestyä heti myös 2-sarjassa.

Tulospalvelu

Koko sarja

A-lohko

B-lohko

C-lohko

D-lohko

E-lohko