Myös 12-18-vuotiaat juniorit pääsevät palaamaan sisätreeneihin tiukoilla rajoituksilla

22.4.2021

Pirkanmaan koronaohjausryhmä ja Lempäälän kunta ovat avanneet rajoituksia keskiviikosta 21.4. alkaen niin, että nuoret voivat palata sisäharrastustoimintaan, mutta tiukoilla rajoituksilla.

2002 - 2007 syntyneet juniorit voivat harjoitella sisävuoroilla 21.4. alkaen alkaen OKM/THL turvaohjeistusta noudattaen. Turvaohjeistus linjaa, että "Tasapuolisuuden vuoksi ei ole perusteltua kieltää esimerkiksi joukkuelajien harrastustoimintaa kokonaan, koska niissäkin yksittäiset harjoitukset voidaan toteuttaa niin, ettei lähikontakteja synny. Tällöin painopisteenä voi esimerkiksi joukkuelajeissa olla henkilökohtaisen suoritustekniikan tai lihaskunnon parantaminen."

Toiminnassa tulee turvaohjeistuksen mukaan pystyä noudattamaan kahden metrin turvaväliä, lisäksi henkilömäärä on maksimissaan kymmenen (sis. valmentajat), valmentajien tulee käyttää kasvomaskia, ryhmien on oltava aina samat ja nimet tulee kerätä ylös. Turnaus- ja ottelutoiminta ei ole mahdollista rajoituksien mukaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa siis kuntopiirityyppistä ja pallotteluharjoittelua sisällä, jotta kahden metrin turvaväli toteutuu. Lempo-Volleyn hallitus tulkitsee, että varsinaisissa lentopallolajiharjoituksissa tuo turvaväli ei toteudu.

Lempo-Volleyn hallitus 21.4.2021

Jo aiemmin tällä viikolla rajoituksia avattiin niin, että alle 12-vuotiaat (2008- ja nuoremmat) voivat palata sisäharjoituksiin. Heidän ryhmissään ei vaadita 2 metrin turvaväliä, mutta muu ohjeistus varotoimenpiteistä ja henkilömääristä on sama. Juniorijoukkueiden ulkoharjoittelu on myös mahdollista. Lue aiempi linjaus täältä

Aikuisten harrastustoiminta sisällä on tauolla toistaiseksi ja ulkona 30.4. asti tällä hetkellä.

Lempäälän kunnan uutinen uusista rajoituksista

Lempo-Volleyn koronaviruslinjaus

Päivityksenä juniorien otteluiden tilanne. D-F-juniorien sarjapelit ovat tältä kaudelta päättyneet. C-A-junioreilla on mahdollisesti kausi jatkumassa toukokuussa SM-sarjojen sijoitusturnauksilla, jos rajoitukset pelaamisen silloin mahdollistavat. Täällä lisätietoa SM-sarjajen jatkosta.