Savo Volley jatkaa Suomen cupissa ja voitti Lempon - Hakkarissa yli 400 katsojaa

6.12.2022

Lempo-Volley kohtasi miesten Suomen cupin puolivälieräottelussa itsenäisyyspäivänä liigajoukkueen ja hallitsevan cupin mestarin Savo Volleyn. 

Hakkarin liikuntahalli oli täynnä ja päätyyn jouduttiin lisäämään tuoleja, jotta kaikki halukkaat pääsivät istumaan. Upea kotiyleisö 420 katsojaa toi Lempolle paljon voimaa, mutta sekään ei riittänyt, kun Savo Volley rutisti itsensä cupin finaaliturnaukseen ja voitti 3–0 (25–19, 25–12, 25–17).

Lempo lähti peliä tosissaan voittamaan, vaikka vuori tiedettiin korkeaksi. Niinpä ottelun jälkeen mietteet olivat pettyneen realistiset.

– Vähän pettynyt olen, ettei pystyttä paremmin haastamaan Savoa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo tunnusti. 

– Odotin meiltä vähän vahvempaa suoritusta, uskoin että laitettaisiin Savo tiukemmalle. Vastassa oli isoja poikia ja iso torjunta, Lempon parhaana palkittu Tomi Rumpunen tiivisti.

Savon päävalmentaja Timo Tolvanen oli tyytyväinen jatkopaikkaan ja esitykseen.

– Yksi tavoite on cupissa pärjääminen ja päästiin siinä pykälä eteenpäin. Lempolla olisi varmasti voinut saumaa haastaa enemmänkin, mutta me pystyimme jyräämään läpi pelin ammattimaisesti ja paketti pysyi kasassa, Tolvanen kertoi.

Hakkarin tunnelma keräsi Savon päävalmentaja Tolvasen kehut.

– Oli hieno tunnelma! Monella liigapaikkakunnalla on heikompi tunnelma kuin täällä ja oli hienoa, että saatiin hieno tapahtuma.

Täällä otteluraportti

Kuva: Kari Kautto