B- ja D-junnut ja M1 pelitunnelmissa viikoloppuna - lue raportit

8.2.2020

Lauantai oli B- ja D-junioreiden turnauspäivä. Kehissä oli neljä B-junnujoukkuetta ja kaksi D-junnujoukkuetta. Sunnuntaina pelaa lisäksi kolme D-junnujoukkuetta ja miesten 1-sarja.

Turnauskoontia kuvien kera joka joukkueelta. 

SUNNUNTAI

D-tytöt Musta, Aluemestaruussarjaa D-pooli Sääksjärvellä

D-tyttöjen Mustalla oli Aluemestaruussarjan kotiturnaus edessä sunnuntaina 9.2. Kuten muutkin D-junnujen AM-joukkueet edelliset sarjapelit olivat viime vuodelta.

Kotiyleisö ja hyväät evätä kahviossa siivittivät Lempo Mustan hienoon turnausvoittoon: neljästä pelistä täydet neljä voittoa! Viiden joukkueen turnauksessa pelattiin kaksi erää, pelit saattoivat päättyä tasan. D-tyttöjen AM-sarjaa pelataan 6v6, kun taas poikien DAM pelataan 4v4.

Lempo takoi kaikista peleistä 2-0-voitot. Ylöjärven Ryhti Punaiset, Vesilahden Visa, LP Kangasala Tuplat ja Humppilan Yri Yllätys eivät tänään voineet Lempolle mitään. Lempo nousee turnausvoitolla D2-poolista ylempään.

Tulospalvelu Lempo Musta

D-pojat Sininen, Aluemestaruussaraa A-pooli Raisiossa
D-pojat Musta, Aluemestaruussarjaa B-pooli Hämeenlinnassa

Liki kahden kuukauden mittaisen joulutauon jälkeen päästiin taas pelaamaan D-ikäisissä. Lempo-Volleyn D-poikien Mustat suuntasivat sunnuntaina B-pooliturnaukseen Hämeenlinnaan ja Siniset A-pooliturnaukseen Raisioon.

Mustat väänsivät  Hämeenlinnassa 2-1 voiton KAJE Tiikereistä, mutta joutuivat taipumaan 2-0 RaIskulle sekä JankkoSiniselle. Lopullinen sijoitus huonommalla eräsuhteella lohkon neljäs ja sitä myöten paikka C-pooliin kuudennelle poolikierrokselle.

Raisiossa Siniset hävisivät 2-0 Loimulle sekä LP Kang Kotkille, mutta  VaLePa DP07 Punaisista otettiin 2-0 voitto hienolla omalla pelillä. Siniset sijoittuvat lohkonsa kolmansiksi ja jatkavat pelejään A-poolissa kuukauden päästä.

Neljän viikon päästä pelataan kuudes ja viimeinen poolikierros ennen välieriä. D-poikien molemmat joukkueet ovat tässä vaiheessa varmistaneet paikkansa A-välierien sarjaan, jotka tullaan pelijärjestelmän mukaan jakamaan neljään 5 joukkueen lohkoon.

Tulospalvelu Sininen

Tulospalvelu Musta

Miesten 1-sarjaa Sastamalassa

Runkosarjan voitto on yhä Lempon miesten 1-sarjajoukkueen tähtäimessä, kun VaLePa kaatui vaikean alun jälkeen 3-1 (17-25, 25-21, 25-16, 25-17).

Peli ei nouse varsinaisesti historian huippumatseihin, mutta joukkue esitti kovaa henkistä kanttia voittamalla kolme seuraavaa. Laaja vaihtopenkki oli tänään isossa roolissa. Tatu Härkönen oli Lempon ylivoimainen ykkönen etenkin torjuntapelissä. Henri Laine oli kovin pistemies (14), Rumpunen ja Härkönen 12. Parhaina palkittiin Rumpunen ja VaLePan Kimpanpää. VaLePalle arvostusta, isoa kehitystä kauden edetessä ja ajoittain huikeaa tekemistä tänään.

Lue täältä otteluraportti

LAUANTAI

B-pojat 1, C-pooli Sääksjärvellä:

Lempon B1-joukkue pelasi C-pooliturnauksen kotisalissaan Sääksjärvellä Lempäälässä. Edessä oli tärkeä turnaus ennen seuraavaa välieräturnausta. Pelit alkoivat upeasti 2-0-voitolla Vihdin Lentopallosta.

Toisessa pelissä vastaan asettui kaukaa matkannut Kempeleen Lentopallo. Kotiyleisön tuki johdatti Lempon toiseen 2-0 (25-22, 25-22) -voittoon. Toinen erä oli pitkään vierasjoukkueen hallintaa, mutta Lempo nousi lopussa upeasti ohitse. 

Kolmannessa pelissä, jo kello 18 jälkeen illalla, kaksi väsynyttä joukkuetta Lempo ja Loimu kohtasivat. Loimu voitti 2-0 (25-21, 25-20) ja voitti samalla turnauksen ja Lempo oli toinen. Pelillä ei ollut suurempaa merkitystä, molemmat olivat varmistaneet SM-välieräpaikan ja samassa lohkossa toisiensa kanssa ennen peliä.

Lempon pelissä näkyi 2-sarjapelaajien karttunut kokemus: Niko Montonen ja Kalle Nieminen pelaavat 2-sarjaa Lempon 2-joukkueessa ja Arttu Hokkanen Isku-Veikoissa.

Yhdellä kentällä pelattu turnaus oli koko päivän rutistus aina salin rakennuksesta kello 9 jälkeen aamulla ja viimeisen pelin loppuessa kello 18 jälkeen. Iso kiitos arvokkaalle talkoojoukolle!

- Ensimmäinen pelimme oli tosi hyvä, etenkin ottaa huomioon aamupelin ja pari sairaspoissaoloa. Tosi virheetöntä peliä pojilta. Toisessa pelissä KempeLe tuli kovalla syötöllä ja teimme enemmän omia virheitä. Torjuntataktiikkamme toimi kuitenkin hyvin ja saimme heidän parhaat hyökkääjät pimennettyä. Kun ennen päätöspeliä välieräpaikka oli selvä, hieman muutimme kokoonpanoa, kertoi Lempon päävalmentaja Reijo "Reppu" Härikkä.

FACEBOOKIN KUVA-ALBUMI, JOSSA TURNAUSKUVIA

Tulospalvelu C-pooli

B-pojat 2, F-pooli Lempoisissa:

B-poikien 2-joukkue pelasi niin ikään kotiturnauksen Lempoisten liikuntahallissa. B- ja C-ikäisistä pelaajista koostunut joukkue isännöi kolmen joukkueen turnausta F-poolissa. Pienemmän joukkuemäärän vuoksi pelattiin kaikissa peleissä kolme erää 25 pisteeseen asti.

Lempo koki tällä kertaa kaksi tappiota. Avauspelissä 2-1-tappio Vantaan Lentopallon 2-joukkueelle niukasti erin 2-1. Lempo voitti toisen erän upeasti 25-7, mutta hävisi kaksi muuta tiukasti. 

Turnauksen päätöspelissä Karkkilan Pojat oli parempi 3-0, Lempo sai 17, 17 ja 23 pistettä. Pelit jatkuvat F-poolissa. KaPo voitti turnauksen kahdella voitollaan.

- Pelaaminen oli paljon parempaa kuin viime turnauksessa. Ensimmäisessä pelissä vastaanotto oli hyvää ja ekan pelin toisessa erässä murskattiin vastustaja syötöllä. Kolmanteen erään vaihdeltiin aika paljon pelipaikkoja ja se sekoitti pikkasen peliä. Tavoitteena on, että kaikki pelaa lähes kaikkia pelipaikkoja. Torjunta-puolustus-pelaaminen oli ehkä päivän parasta antia. Kokeiltiin pikkasen erilaista systeemiä kuin aikaisemmin ja pelaajat pystyi yllättävän hyvin toteuttamaan sitä pieniä nukahduksia lukuunottamatta. Toisessa pelissä taisteltiin, mutta se ei tänään riittäny erävoittoihin, tuumi B2-joukkueen ja C-poikien päävalmentaja Marko Panu turnauksen peleistä.

Tulospalvelu F-Pooli

B-tytöt 03, B-pooli Maskussa:

B03-tytöt pelasivat myös tärkeää turnausta Maskussa ennen SM-välieräturnausta. Turnaus oli kovatasoinen, kaikki joukkueet olivat tällä kaudella pelanneet jo A-poolissa ainakin yhden turnauksen. Lempo pelasi itse viime poolikierroksella juuri A-poolissa.

Avauspelissä tuli 0-2 (13-25, 22-25) -tappio emäntäjoukkue Maskun Katajalle, joka pelasi myös viime poolissa A-poolissa. Toisessa pelissä Lempo otti tärkeän voiton, kun Mikkelin Passarit kaatui äärimmäisen niukasti 2-0 (25-23, 25-22).

Kolmannessa pelissä Kauhavan Wisa oli parempi erin 2-0 (25-21, 25-13). Avauserä oli tiukka, mutta toinen erä meni selvästi kauhavalaisille. Lempo oli lopulta turnauksen kolmas. Pelit olivat odotetun tasaisia: Kauhava voitti lohkon 4 pisteellä, Masku oli 4 pisteellä toinen, Lempo 2 pinnalla kolmas ja Passarit 2 pisteellä neljäs.

BT03 jatkaa SM-välierissä, on kotiturnaus. Sitä turnausta ei kannata jättää välistä!

B-poolin tulospalvelu

B04-tytöt, E-pooli Korpilahdella:

B-tyttöjen 04-joukkue nousi edellispoolin voiton myötä E-pooliin. Korpilahdella Jyväskylän lähellä pelatussa turnauksessa tuli kuitenkin paluu F-pooliin kolmen tappion myötä.

Avauspelissä Korpilahden Pyrintö oli tyly emäntä, ja voitti 2-0 (25-14, 25-15). VaLePan 2-joukkuetta vastaan Lempo paransi pistemääräänsä, peli VaLePalle 2-0 (25-17, 25-18). Kolmasn peli päättyi niin ikään 2-0 (25-22, 25-12) äetsäläiselle FC-57:lle. Turnauksen voitti VaLePa.

B04-joukkue on oikein urakkajoukkue, sillä ryhmässä pelaa useampi C-tyttöikäinen pelaaja, jotka pelaavat C-tyttöjen sarjan lisäksi B-tytöissä ja Tampereen Kuntosarjassa!

- Kohtuullista peliä, mutta voittoja ei kuitenkaan irronnut. Otamme taas vauhtia F-poolista ja jatkamme hyvällä asenteella ensi viikon treeneihin, joukkue tuumi pelien jälkeen.

Tulospalvelu E-pooli

D-tytöt Valkoinen, Aluemestaruussarjaa C-pooli Ylöjärvellä:

D-tyttöjen AM-sarja jatkui pitkän tauon jälkeen, edellinen turnaus oli pelattu joulukuussa. Niinpä Lempon joukkueet olivat pelanneet alkuvuodesta pari harjoitusturnausta. C-lohkossa pelannut Lempo Valkoinen jäi ilman voittoja, kolmesta pelistä yksi erävoitto.

Avauspelissä emäntäjoukkue Ylöjärven Ryhti Keltaiset voitti tiukan taiston jälkeen 2-1 (25-22, 2125, 15-13), kolmannen erän oltua jännäri. Toisessa pelissä LP Kangasala Rinsessat ja kolmannessa Vitain Veikot oli Lempoa parempia erin 2-0.

Turnauksen voitti LP Kangasala Rinsessat.

Tulospalvelu DT AM

D-tytöt Sininen, Tiikeri-sarjaa C-pooli Pirkkalassa:

Tiikeri-sarjassa pelattiin vuoden toinen turnaus. Syksyllä sarja oli lohkomuotoinen, kevääksi siirryttiin poolijärjestelmään. Sininen tuli lohkossaan toiseksi, tasapistein voittajan Vilppulan Tähden kanssa. Tähti voitti poolin yhden erän paremman eräsuhteen ansiosta.

Avauspelissä Lempo voitti Pirkkalan Pirkat 2-0, ja toisessa kaatui OrPo Blue 2-1. Viimeisessä Tähti oli parempi 2-0.

Tiikeri-sarjan tulospalvelu

LISÄÄ VIIKONLOPUN KUVIA