Lempo-Volley upeasti 1-sarjan välieriin, jossa vastassa Kyyjärven Kyky

4.4.2021

Lempo-Volley valloitti 1-sarjan välieräpaikan, kun Pielaveden Sampo kaatui puolivälierissä kahdesti erin 3-0.

Avausosa Pielavedellä lauantaina 3.4. päättyi Lempolle 3-0 (25-17, 25-18, 25-21).

Toinen osa Hakkarissa sunnuntaina 4.4. päättyi Lempolle 3-0 (25-20, 25-14, 25-16).

Niinpä Lempo otti välieräpaikan suoraan kahdella voitolla. Meno oli vakuuttavaa, Sampo ei päässyt tosissaan taistelemaan yhdestäkään erävoitosta.

Otteluraportti avauspelistä

Otteluraportti toisesta pelistä

Välierissä Lempo-Volley saa vastaansa Kyyjärven Kykyn. Kyky tiputti Nurmon Jymyn voitoin 2-0. Toinen välieräpari on TuTo Volley - Kuortane. 

Lempo oli runkosarjan kolmas, Kyky toinen. Molemmat voittivat toisensa kotona. Edellinen kohtaaminen oli Kyyjärvellä vasta viikko sitten, silloin Kyky voitti 3-1.

Välierät aloitetaan lauantaina 10.4. Hakkarissa ja ratkaistaan sunnuntaina 11.4. Kyyjärvellä. Molemmat pelit alkavat kello 16.

Välierissä systeemi on sama kuin puolivälierissä: kahdella voitolla finaaleihin. Voittojen ollessa tasan, sunnuntaina pelataan heti pelin jälkeen ratkaiseva kultainen erä 25 pisteeseen.

Välieräpaikka on seurahistorian ensimmäinen Lempo-Volleylle, viime vuonna se jäi voiton päähän koronan katkaistua kauden kesken puolivälierien. Kaikkiaan LeKi ja Lempo ovat edenneet välieriin nyt neljästi kuudella yrittämällä.

– Huomatttavasti kovempi vastus ensi viikolla sitten edessä. Välieristä tulee hurja otatus, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari tuumii.

– Tämä oli vasta välipysäkki. Viime aikoina meillä syöttö on parantunut paljon, pakko ottaa välierissä siinä vielä enemmän riskiä. Henkinen kantti pitää olla kova niissä peleissä. Halutaan näyttää, että vanhat syttyy kevään peleihin, Lempon keskitorjuja Sten Kruuda viittaa tulevaan viikonloppuun.

1-SARJAN PUDOTUSPELIEN TULOSPALVELU

Kuva: Kari Kautto