Lempo-Volleyn naisten 1-sarjalle ensimmäiset pelaajasopimukset – neljä tuttua kasvoa jatkavat

7.6.2021

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjaan noussut edustusjoukkue on solminut 1-sarjataipaleen ensimmäiset pelaajasopimuksensa. Tuttu nelikko, liberot Rita Jokinen ja Viivi Huurne, keskitorjuja Veera Hussa ja passari Liisa Lahtinen, edustaa Lempoa kaudella 2021-2022. 

Kaikki olivat viime kaudella isossa roolissa Lempon 2-sarjajoukkueessa, ja saavat varmasti vastuuta myös tulevalla 1-sarjakaudella. Huurneella ja Lahtisella on aiemmilta kausilta 1-sarjapelejä alla Rantaperkiön Iskusta, Hussa ja Jokinen lähtevät ensi kertaa Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. 

Passari Lahtinen kantoi viime kaudella päävastuun Lempon pelinrakentelusta. Hän näkee, että sarjapaikan varmistaminen on vähimmäistavoite, ja usko siihen on kova. 

– Henkilökohtaisesti pitää kehittää fysiikkaa ja lajillisesti tarvitaan pelinlukemisen ja -kontrollin kehittymistä tiukoissa peleissä, Lahtinen kertoo. 

Päävalmentaja ja managerin tehtäviä hoitava Jani Huurne kehuu Lahtisen johtajaominaisuuksia. 

– Liisa on huikean potentiaalin omaava passarin alku. Piiskaa koko joukkuetta parempaan suoritustasoon. Sitoutui jo viime kauden aikana fysiikkaharjoitteluun ja tulokset alkavat näkyä. Vielä ripaus kokemusta kovista peleistä, niin tason vaihtelut pelin sisällä saadaan korjattua.  

Viime kauden Lempo-kapteeni Veera Hussa pelasi ensimmäisiä naisten pelejään vuosi sitten ja kehitys on ollut huimaa. Myös Hussa on Lahtisen tavoin 2003-ikäluokkaa, jota Lempo-valmentaja Ilari Jokinen on valmentanut LeKissä ja Lempossa aivan pikkujunnuista asti. Hussan mielestä on tärkeää, että joukkueen pelin taso pysyisi mahdollisimman tasaisena tulevalla kaudella. 

– Etenkin omalla kohdalla haluan parantaa pelinlukutaitoa, kun varmasti passitempo nopeutuu 1-sarjassa. 

– Veera oli viime kaudella joukkueen luottopakki kapteenina. Hymyilee enemmän kuin pulisee, mutta suun auetessa asia on yleensä painavaa. Vaikkei mikään hujoppi olekaan, tulee kauden aikana yllättämään vastustajan hyökkäyksen oikea-aikaisella ja teknisesti hyvällä torjunnalla, Huurne uskoo. 

Liberokaksikko Huurne ja Jokinen on sama kuin viime kaudella. Silloin kaksikko jakoi peliaikaa paljon: Lempo pystyi pelaamaan yhden tai kahden liberon taktiikalla. Kaksikosta Huurne on viisi vuotta vanhempi, hänellä oli alla kaksi kautta 2-sarjassa, sitä ennen useampi vuosi Iskussa 1-sarjaa. Jokinen puolestaan debytoi 1-sarjatasolla. 

– Kiva palata parin vuoden jälkeen 1-sarjaan. Omaa pelaamista saan varmasti vielä kehitettyä ja autettua joukkuetta tavoitteeseensa. Tietenkin tärkeintä on saada kunnolla väkeä ja meininkiä Hakkariin, Viivi Huurne näkee. 

– Hyvillä mielin haastamaan itseäni ja hakemaan peliaikaa kovassa 1-sarjassa. Pelinlukeminen on varmasti suurimpia kehityskohteitani, Jokinen puolestaan analysoi. 

Päävalmentaja uskoo liberokaksikon tuovan Hakkarin yleisölle viihdyttäviä hetkiä. 

– Viivi tuo haastavalle pelipaikalle kokemusta yläsarjoista. Erityisesti puolustuspelaaminen on vahvaa ja sytyttää katsomon. Rita on fyysinen ja hyväliikkeinen liberon alku. Totta kai nuori ikä näkyy pelitilanteiden hallinnassa ja suoritustason heilahteluna, mutta ne paranevat vain pelaamalla ja mieluusti vielä kovia pelejä. Omaa täyden potentiaalin pelata 1-sarjaa ylempänäkin. 

Lempo-Volleylla on nyt neljä sopimusta tulevalla kaudelle. Uusia julkaistaan kesäkuun aikana. Joukkue harjoittelee tällä hetkellä sekä lajiharjoituksissa että fysiikkatreeneissä. Myös kyselyitä muualta on tullut ja joukkueen runkoa rakennetaan kovaa tahtia. 

Sopimuspelaajat 7.6.2021 

1 Rita Jokinen, libero, 166 cm, syntymävuosi 2004 
3 Liisa Lahtinen, passari, 170 cm, syntymävuosi 2003 
4 Veera Hussa, keskitorjuja, 176 cm, syntymävuosi 2003 
13 Viivi Huurne, libero, 172 cm, syntymävuosi 1999 


Täällä naisten 1-sarjajoukkueen kotisivut

Artikkelin pääkuva: Enna Huurne
Graafiset kuvat: Antti Raunio