Lempon naisten 1-sarjalle neljä ensimmäistä sopimusta

9.6.2023

Lempo-Volley avaaa naisten 1-sarjajoukkueen kauden 2023–24 pelaajasopimukset neljällä tärkeällä palasella. Nyt koossa on tulevalle kaudelle passarit ja liberot.

Liberokaksikko Anna Kaisa Kerminen ja Senni Virtanen tekivät vuoden jatkosopimukset. Passareista Riikka Vuorentausta jatkaa Lempossa ja uutena saapuu Oriveden Ponnistuksesta passari Annastiina Tarkkanen.

18-vuotias Tarkkanen täyttää kesällä 19. Hänet valittiin A-tyttöjen SM-finaalien all stars -kokoonpanoon passariksi, kun OrPo voitti SM-hopeaa. 176-senttinen Tarkkanen on aiemmin pelannut kasvattajaseurassaan OrPossa 2-sarjaa sekä kahdeksan liigapeliä Orivedellä, 1-sarjakokemusta on muutaman ottelun verran Rantaperkiön Iskusta toissa kaudelta.

– Lempoon tulin, koska tällä saa kovia pelejä 1-sarjassa ja joukkue on sopivalla paikalla omaan elämäntilanteeseeni. Odotan, että pääseen kehittymään kovien pelien ja hyvien treenien myötä, Tarkkanen kertoo.

– Annastiina on erinomainen lisä meidän passariosastolle. Uskotaan, että polvivaivat ovat takanapäin ja hän saa pelata ehjän kauden. Pallo lentää helpon näköisesti ja hän on myös hyvä torjunnassa. Tulevaisuudessa liigakentät ovat Annastiinalle täysin mahdollisia, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Tarkkasen kanssa passariduon muodostaa Lempossa kolmannen kautensa aloittava 21-vuotias Riikka Vuorentausta. Lempon ykköspassarin roolin viime kausilla napannut Vuorentausta nähtiin viime kaudella liigakentilläkin farmijoukkue LP Kangasalan riveissä. Riikka pelasi hienon kauden ja kehittyi huimasti, tästä osoituksena valinta Lempo-Volleyn vuoden naispelaajaksi.

– Riikkaa kosiskeltiin ihan odotetusti liigakentillekin, mutta hienoa meidän kannalta, että hän jatkaa Lempossa. Joukkuepelaaja isolla Jiillä. Omaa myös todella vaarallisen syötön, Alatalo paljastaa.

– Odotan innolla tulevaa kautta ja sitä, että päästään joukkueen kanssa kunnolla treenaamaan ja pelaamaan. Tulevan kauden joukkue vaikuttaa samanhenkiseltä ja pelillisesti siltä, että 1-sarjassa meillä on mahdollisuudet mihin vain, Vuorentausta uskoo.

Liberokaksikkona jatkaa viime kaudelta tuttu ja vauhdikas duo Kerminen ja Virtanen, joille uusi kausi on toinen Lempossa. Kaksikko ihastutti takakentän taidoillaan kotiyleisön ja masensi usein vastustajat.

– Ansku on takakentän sähikäinen, joka taistelee puolustuksessa loppuun asti. Kokemuksen myötä vastaanottopelaaminen on rauhoittunut. Meidän joukkueen kokeneempaa osastoa, joka johtaa esimerkillään. Senni otti viime kaudella isoja kehitysaskelia ja muodostaa Anskun kanssa erittäin laadukan liberokaksikon. Senni käyttää hyvin ääntä ja ohjaa takakenttää. Hienoa, että he jatkavat Lempossa, Alatalo iloitsee.

25-vuotias Kerminen palasi viime kaudelle sarjalentopallon pariin välivuodelta. Sitä ennen hän pelasi liigakentillä 138 ottelua.

– Ensi kaudella lähdetään kirkastamaan viime kauden sijoitusta. Lempon joukkue vaikuttaa mielenkiintoiselta kattaukselta. Mielenkiintoista nähdä, heittääkö valmentaja Tumppi yhtä hyvää läppää kuin Huurneen Jani, Kerminen kertoo.

20-vuotias Virtanen tuli viime kaudeksi Lempoon Iskusta.

– Lähden tulevaan kauteen hyvin odottavaisin ja luottavaisin mielin. Kun alkaa nyt toinen kausi Lempossa, niin ympäristö ja suurin osa pelaajista on jo ennestään tuttuja. Uusi valmennusryhmä vaikuttaa tosi huipulta, mikä lisää omaa motivaatiota treenaamiseen. Joukkue vaikuttaa potentiaaliselta ja uudet pelaajat tuovat hyvää kilpailua eri pelipaikoille. Tulevan kauden joukkue on hyvä yhdistelmä nuoruuden intoa sekä kokemuksen tuomaa varmuutta, Virtanen uskoo.

Lempo-Volleylla on nyt julkistettu neljä ensimmäistä sopimuspelaajaa naisten 1-sarjaan kaudelle 2023-24. Uusia sopimusuutisia kuullaan pian kesäkuussa.

Lempo-Volleyn sopimuspelaajat, tilanne 9.6.

2 Anna Kaisa Kerminen, libero
16 Annastiina Tarkkanen, passari
17 Riikka Vuorentausta, passari
21 Senni Virtanen, libero

Joukkueen omat kotisivut