Maailmanlaajuinen hitti – Lempon punakortti päätyi isolle lentissivustolle

31.3.2021

Lempo-Volleyn Sten Kruudan ottama punainen kortti sunnuntaisessa Kyky-pelissä on lähtenyt elämään omaa elämäänsä. Tilanteesta otettua videota jaettiin muun muassa Lempon 1-sarjajoukkueen Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Youtubessa.

Tästä tilanteesta on kyse (Videon alkuperä Nopola News)::

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Video tilanteesta päätyi yhden maailman suurimman lentopallosivuston, World of Volleyn, artikkeliin. Artikkeli täällä

href="https://worldofvolley.com/Latest_news/Othercountries/113322/in-case-you-are-wondering-how-to-get-a-red-card-in-volleyball-video.html?fbclid=IwAR0-XR-ayYC0s_9eGcLUKLycTH41JAcUjze-SojMKzt6mx9RnpipwJunwNc">Artikkeli täällä

Lempo-Volleyn alkuperäistä tviittiä jakoi maailman johtaviin lentopalloagentteihin kuuluva suomalainen Nisse Huttunne. Erikoiselle tilanteelle naureskelivat muun muassa maailmantähdet Willian Arjona ja Martti Juuhkami.

Virossa syntyneen Kruudan tempaus nousi otsikoihin myös Virossa, kun naapurimaan suuri lentopallosivusto vorkpall24.ee nosti videon esille. Artikkeli täällä.Lisäksi Virossa videosta uutisoi valtalehti Poostimees.

Videosta kirjoitti myös ranskalainen Sport Business Mag, artikkeli täällä.

Kyseistä tilanteesta on siis tullut melkoinen lentopallomaailman hitti ja videota on katsottu eri alustoilla useita tuhansia kertoja reilun päivän aikana.

Kruuda tuuletti pistettään tavalla, jonka joukkuekaverit lanseerasivat kukkotanssiksi. Aiemmin pelissä molemmat joukkueet olivat saaneet keltaiset kortit vastustajan puolelle tuulettamisesta, joka on kiellettyä lentopallossa. Tilanteessa 21–19 tuomaristo tulkitsi Kruudan tuuletuksen kohdistuneen liikaa vastustajan puolelle, ja seurauksena oli punainen ja piste näin vastustajalle. Lentopallossa, jos jotain joukkueesta varoitetaan keltaisella, saman joukkueen kenen tahansa tekemä vastaava rike johtaa punaiseen. Lentopallossa punaisen saanutta ei kuitenkaan ajeta kentältä, vaan vastustaja saa pisteen ja syöttövuoron.

– Tarkoitus oli tuulettaa Jyrille (vaihtopenkillä ollut Lempo-libero Jyri Niemi) sovitulla tuuletuksella, enkä tiennyt, että aiempi varoitus oli tullut juuri tuulettamisesta, Kruuda kertoi.

Kruudan tarkoitus ei ollut tuulettaa vastustajan puolelle, mutta hienon pisteen päätteeksi intoa oli hieman liikaa ja tanssiessa tuli tehtyä ylimääräinen kierros.

Lopulta ottelu päättyi Kyyjärven Kykyn voittoon 3–1. Kyseisessä erässä Kyky nousi voittoon 29–27 ja varmisti tuolla erävoitollaan runkosarjan kakkossijan ja Lempolla varmistui samalla kolmas sija. Tarkemmin pelistä ja punaisen kortin vaikutuksesta voit lukea otteluraportista.

1-sarjan pudotuspelit alkavat Lempo-Volleylla lauantaina 3.4. Pielaveden Sampoa vastaan Pielavedellä. Välieräjoukkue ratkeaa sunnuntaina 4.4. Hakkarissa.

LUE LISÄÄ TULEVISTA PUDOTUSPELEISTÄ

LUE LISÄÄ PUDOTUSPELIEN TUKIKAMPANJASTA

Tanssiva kukko -videon alkuperäistuotanto: A Nopola News Production
Ohjaus: Veikko Huumarkangas, Kuvaus: Aaro Toppinen, Robottikameraohjaus: Sami Toppinen, Tarkkailu: Petri Lahti
Alkuperäinen koko pelin livelähetys katsottavissa täällä

Kuva: Antti Raunio