Päävalmentaja Tuomas Alatalo supersunnuntaista: "Tämän parempaa päivää ei oikein voi olla"

15.3.2024

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueet pelaavat viikonloppuna isoista panoksista. Miehet pelaavat finaalipaikasta Oulun Kiskon kanssa, naiset pelaavat seurahistoriallisesta välieräpaikasta Puijo Wolleyn kanssa.

Lempo-Volleyn molempien joukkueiden päävalmentaja Tuomas Alatalo ennakoi tulevia pudotuspelejä. Molemmat sarjat ratkeavat toisissa osaotteluissa Lempäälä-areenassa sunnuntaina 17. maaliskuuta.

N1 puolivälierät Lempo–Puijo

– Naisten 1-sarja on ollut tällä kaudella niin tasainen, että helppoja voittoja ei haeta tässä kohtaa kautta. Vaikka viimeksi Puijo hienosti kotona voitettiinkin, muistissa on meidän varsin heikohko peli Kuopiossa aiemmin. Tiukka peli ja sarja varmasti tulossa. Toivon, että meidän naiset on hyvällä itseluottamuksella ja luottavat siihen, että runkosarjan kakkostila ei ollut tuuria, vaan hankittu hyvillä peliesityksillä ja sitä kautta lähdetään hyvällä itseluottamuksella hakemaan jatkopaikka, Alatalo tuumii.

Mitkä ovat ottelusarjan ratkaisun paikat?

– Syöttö-vastaanotto on isossa kuvassa. Varsinkin meidän joukkueelle se on iso, ollaan hyvä syöttöjoukkue, kun on se päivä. Luotetaan siihen, että syöttö kulkee kuten viime peleissä. Kun meidän vastaanotto toimii, me pystytään pelaamaan monipuolista hyökkäyspeliä ja tulemaan laajalla rintamalla. Siinä on hyvät lähtökohdat voiton tavoitteluun.

Ennakkopaketti Lempo–Puijo

M1 välierät Lempo–Kisko

– Ennakkoon todella tasainen pari, kuten alkukauden voitot 2–2 kertovat. Kotietu on ollut tähän asti iso molemmille joukkueille, mutta kyllä Kisko on osoittanut, että se osaa vieraissakin pelata. Vaikka meillä on kotietu, täytyy myöntää että matkustaminen tuo omat haasteensa. Kun ensin matkustetaan Ouluun ja ollaan yöllä kotona siltä reissulta. Lyhyt palautuminen siitä, että ollaan taas sunnuntaina valmiina pelaamaan. Ollaan saatu parsittua porukkaa kasaan ja tässä on hyvät pari treeniviikkoa alla. Meillä on kokeneita kavereita, en usko että aletaan jännittämään. Lähdetään rinta rottingilla, Alatalo pohjustaa.

Mitkä osa-alueet ratkaisevat finaalipaikan?

– Kisko tulee todennäköisesti vastaanottamaan todella hyvin, jolloin meidän torjunta-puolustus-pelaaminen on yksi iso asia, että saadaan puolustettua palloja, päästään hyökkäämään jatkopalloja ja käytetän ne saumat. Siinä täytyy olla työteliäs ja sen jälkeen rohkea ja fiksu hyökkäämisessä.

Ennakkopaketti Lempo–Kisko

Supersunnuntaina 17.3. ratkotaan molemmat otteluparit. Silloin kannattaa saapua kannustamaan Lempäälä-areenaan. Millaisia terveisiä haluat lähettää Lempäälän lentopalloyleisölle?

– Tämän parempaa päivää ei oikein voi olla, jos lentopallo kiinnostaa. Kaksi huippuottelua isoin panoksin. Jos ei nyt kiinnosta tulla hallille, niin ihmettelen sitten koska!

SUPERSUNNUNTAI 17.3. LEMPÄÄLÄ-AREENASSA

Klo 14 miesten välierä Lempo – Kisko

Klo 17.30 naisten puolivälierä Lempo – Puijo

Liput 12/8€, yhteislippu 20/15€. Alle 16v ilmaiseksi. Kausikortti ei käy.

Täällä infopaketti 1-sarjan pudotuspeleistä