Uutiset

Jyri Niemi täydentää Lempon valmennuksen

19.6.2021

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkueen valmennus saa lopullisen muotonsa, kun Jyri Niemi liittyy ryhmään valmentajaksi.

Päävalmentajan toimii Jani Huurne, valmentajina Ilari Jokinen ja Jyri Niemi ja fysiikkavalmentajana Marko Panu.

Niemi oli viime kaudella samassa roolissa Lempon naisten 2-sarjajoukkueessa ja nousun myötä jatkaa myös 1-sarjassa. Jyri tuli aikoinaan mukaan LeKin 03-tyttöjen valmennukseen Jokisen avuksi ja on ikäluokan kanssa siirtynyt naisten peleihin ja 1-sarjaan asti.

Niemi myös pelaa yhä huipputasolla, hän on libero Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkueessa. Niinpä Niemi on mukana valmennustoiminnassa oman ehtimisensä mukaan.

Niemi tuo joukkueen toimintaan täsmävalmennusta etenkin liberoille ja puolustuspeliin sekä hengenluontia ja yhteisöllisyyttä.

Ensimmäiset pelaajasopimukset – neljä tuttua kasvoa jatkavat

7.6.2021

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjaan noussut edustusjoukkue on solminut 1-sarjataipaleen ensimmäiset pelaajasopimuksensa. Tuttu nelikko, liberot Rita Jokinen ja Viivi Huurne, keskitorjuja Veera Hussa ja passari Liisa Lahtinen, edustaa Lempoa kaudella 2021-2022. 

Kaikki olivat viime kaudella isossa roolissa Lempon 2-sarjajoukkueessa, ja saavat varmasti vastuuta myös tulevalla 1-sarjakaudella. Huurneella ja Lahtisella on aiemmilta kausilta 1-sarjapelejä alla Rantaperkiön Iskusta, Hussa ja Jokinen lähtevät ensi kertaa Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. 

Passari Lahtinen kantoi viime kaudella päävastuun Lempon pelinrakentelusta. Hän näkee, että sarjapaikan varmistaminen on vähimmäistavoite, ja usko siihen on kova. 

– Henkilökohtaisesti pitää kehittää fysiikkaa ja lajillisesti tarvitaan pelinlukemisen ja -kontrollin kehittymistä tiukoissa peleissä, Lahtinen kertoo. 

Päävalmentaja ja managerin tehtäviä hoitava Jani Huurne kehuu Lahtisen johtajaominaisuuksia. 

– Liisa on huikean potentiaalin omaava passarin alku. Piiskaa koko joukkuetta parempaan suoritustasoon. Sitoutui jo viime kauden aikana fysiikkaharjoitteluun ja tulokset alkavat näkyä. Vielä ripaus kokemusta kovista peleistä, niin tason vaihtelut pelin sisällä saadaan korjattua.  

Viime kauden Lempo-kapteeni Veera Hussa pelasi ensimmäisiä naisten pelejään vuosi sitten ja kehitys on ollut huimaa. Myös Hussa on Lahtisen tavoin 2003-ikäluokkaa, jota Lempo-valmentaja Ilari Jokinen on valmentanut LeKissä ja Lempossa aivan pikkujunnuista asti. Hussan mielestä on tärkeää, että joukkueen pelin taso pysyisi mahdollisimman tasaisena tulevalla kaudella. 

– Etenkin omalla kohdalla haluan parantaa pelinlukutaitoa, kun varmasti passitempo nopeutuu 1-sarjassa. 

– Veera oli viime kaudella joukkueen luottopakki kapteenina. Hymyilee enemmän kuin pulisee, mutta suun auetessa asia on yleensä painavaa. Vaikkei mikään hujoppi olekaan, tulee kauden aikana yllättämään vastustajan hyökkäyksen oikea-aikaisella ja teknisesti hyvällä torjunnalla, Huurne uskoo. 

Liberokaksikko Huurne ja Jokinen on sama kuin viime kaudella. Silloin kaksikko jakoi peliaikaa paljon: Lempo pystyi pelaamaan yhden tai kahden liberon taktiikalla. Kaksikosta Huurne on viisi vuotta vanhempi, hänellä oli alla kaksi kautta 2-sarjassa, sitä ennen useampi vuosi Iskussa 1-sarjaa. Jokinen puolestaan debytoi 1-sarjatasolla. 

– Kiva palata parin vuoden jälkeen 1-sarjaan. Omaa pelaamista saan varmasti vielä kehitettyä ja autettua joukkuetta tavoitteeseensa. Tietenkin tärkeintä on saada kunnolla väkeä ja meininkiä Hakkariin, Viivi Huurne näkee. 

– Hyvillä mielin haastamaan itseäni ja hakemaan peliaikaa kovassa 1-sarjassa. Pelinlukeminen on varmasti suurimpia kehityskohteitani, Jokinen puolestaan analysoi. 

Päävalmentaja uskoo liberokaksikon tuovan Hakkarin yleisölle viihdyttäviä hetkiä. 

– Viivi tuo haastavalle pelipaikalle kokemusta yläsarjoista. Erityisesti puolustuspelaaminen on vahvaa ja sytyttää katsomon. Rita on fyysinen ja hyväliikkeinen liberon alku. Totta kai nuori ikä näkyy pelitilanteiden hallinnassa ja suoritustason heilahteluna, mutta ne paranevat vain pelaamalla ja mieluusti vielä kovia pelejä. Omaa täyden potentiaalin pelata 1-sarjaa ylempänäkin. 

Lempo-Volleylla on nyt neljä sopimusta tulevalla kaudelle. Uusia julkaistaan kesäkuun aikana. Joukkue harjoittelee tällä hetkellä sekä lajiharjoituksissa että fysiikkatreeneissä. Myös kyselyitä muualta on tullut ja joukkueen runkoa rakennetaan kovaa tahtia. 

Sopimuspelaajat 7.6.2021 

1 Rita Jokinen, libero, 166 cm, syntymävuosi 2004 
3 Liisa Lahtinen, passari, 170 cm, syntymävuosi 2003 
4 Veera Hussa, keskitorjuja, 176 cm, syntymävuosi 2003 
13 Viivi Huurne, libero, 172 cm, syntymävuosi 1999 

Artikkelin pääkuva: Enna Huurne
Graafiset kuvat: Antti Raunio

Lempolle ensi kaudelle myös naisten 2-sarjajoukkue

7.6.2021

Lempo-Volleylla on tulevalla kaudella naisissa sekä 1- että 2-sarjassa joukkueet. Viime kaudella 2-sarjaa pelannut edustus nousi kaudelle 2021-2022 naisten 1-sarjaan.

Tulevalla kaudella 2-sarjajoukkue koostuu Lempon omista junioreista, pääasiassa A- ja B-ikäisitä pelaajista. Runko muodostuu B05-joukkueen ympärille.

Joukkuetta valmentaa Lasse Lahtinen ja joukkueenjohtajana toimii Jukka Rajala, sama henkilöt toimivat myös B05-joukkueessa.

1-sarjassa 13 joukkuette - 2 muutosta vastustajiin

4.6.2021

1-sarjan ilmoittautuminen on päättynyt ja sarjaa pelataan 13 joukkueella. Runkosarjaan tulee siis 24 peliä, joista 12 kotipeliä Hakkarissa!

Jyväskyläläinen Liikunnan Riemu ottaa JyväsLentiksen sarjapaikan ja Oulun Kisko pelaa jatkossa Lentopalloseura Ettan nimellä.

Tulevan kauden joukkueet ja kotisivut

Lempo-Volley
Puma, Helsinki
Etta, Oulu
LP Vampula 2, Huittinen
Liikunnan Riemu, Jyväskylä
Kuortane
Rantaperkiön Isku, Tampere
Vaasan Kiisto
Juju Joensuu
Raision Urheilijat
LP Viesti Akatemia
Nurmon Jymy-Volley Akatemia, Seinäjoki
Woman Volley Akatemia, Rovaniemi

Viime kauden kapteeni Veera Hussa sarjanoususta: "Olen iloinen, että pääsimme nyt nousemaan"

4.6.2021

Viime kauden Lempo-kapteeni Veera Hussa kertoo ajatuksiaan Lempon 1-sarjanoususta:

– Mielestäni on tosi hienoa, että pääsimme nyt nousemaan. Siitäkin huolimatta, että viime kausi jäi 2-sarjassa kesken eikä lopullisia sijoituksia päästy ratkomaan.

Millainen viime kausi 2-sarjassa oli?

– Olen tosi tyytyväinen, miten viime kaudesta suoriuduttiin. Se oli joukkueen ja monen pelaajan ensimmäinen naisten sarjoissa. Ja kyllähä tuloksista ja sijoituksesta näki, että kulki hyvin.

Mitä odotat 1-sarjasta?

– Ihan varmasti pelit tulevat kovenemaan. Sen näkee sitten tarkemmin, kun kausi alkaa ja päästään taas pelaamaan.

Millainen joukkue Lempolla on tulevalle kaudelle?

– Uskon, että meillä on tosi kova joukkue. Kaiklta löytyy tahtoa ja oikeanlaista voitonhalua.

Millaista treeniä on kesällä edessä?

– Meillä on tässä fysiikkaharjoittelun treeniohjelma tehtynä, jota noudatamme fysiikkavalmentajamme Marko Panun ohjauksessa. Käymme esimerkiksi Lempäälän Liikuntaparkilla cross fit -salilla treenaamassa pari kertaa viikossa. Toivottavasti pääsemme pian treenaamaan myös lajia, fysiikkaa on vedettykin jo jonkun aikaa.

Millaisia terveisiä haluat lähettää kannattajille, kun taas ensi syksynä toivottavasti päästään taas katsomaan pelejä?

– Ihanaa, että pääsette taas katsomaan pelejä ja toivottavasti tulette paikalle kannustamaan! On tosi hienoa päästä näyttämään teillekin ihan livenä, mitä osaamme.

Jani Huurne 1-sarjajoukkueen päävalmentaja, valmennustiimi jatkaa

28.5.2021

Lempo-Volleyn  naisten 1-sarjajoukkueen päävalmentajana toimii kaudella 2021-2022 Jani Huurne. Huurne valmensi viime kaudella Lempoa 2-sarjassa ja jatkaa tehtävässä sarjanousun myötä.

Huurne vastaa myös joukkueen kokoamisesta.

Valmennuksessa jatkavat viime kauden tavoin apuvalmentaja Ilari Jokinen ja fysiikkavalmentaja Marko Panu. Rahastonhoitajana on Päivi Jokinen. Joukkueen tiedottaja on Antti Raunio.

- Kun nousuhakemusta laitoimme, varmistin että valmennusporukka jatkaa. Toivottavasti myös viime kauden valmennuksesta Jyri Niemi jatkaisi, Huurne kertoo.

Lempo-Volley nousee naisten 1-sarjaan kaudeksi 2021-2022

28.5.2021

Lempo-Volleyn naisten edustusjoukkue nousee 1-sarjaan kaudelle 2021–2022. Sarjanousu varmistui, kun Lentopalloliiton kilpailuryhmä päätti nostaa tulevalle kaudelle 1-sarjapaikkaa hakeneet Lempo-Volleyn, Nurmon Jymyn ja Woman Volleyn joukkueet.

Nousu on todella merkittävä Lempo-Volleylle seurana. Naisten edustusjoukkue perustettiin viime kaudelle 2020–2021 2-sarjaan, ja tavoite oli nousta kolmessa kaudessa 1-sarjaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolle. Nyt tämä mahdollisuus tuli jo heti ensimmäisen kauden jälkeen. Viime kauden keskeytyessä koronapandemian vuoksi Lempo oli voittanut alkulohkonsa.

– Tämä on se pelaajapolkuaskel eteenpäin meillä. Missään kohtaa ei ollut estetty, etteikö nousu voisi tapahtua aiemmin kuin kolmen vuoden päästä. Kun voitimme viime kaudella alkusarjalohkomme eikä loppupelejä päästy pelaamaan, koimme että meillä voisi olla ihan hyvät mahdollisuudet pelata 1-sarjaa jo tässä kohtaa. Joten miksi ei, päävalmentaja Jani Huurne taustoittaa nousuajatusta. 

Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen iloitsee uutisesta.

– Mahtava uutinen. Lempo-Volley seurana nytkähti tämän uutisen myötä jälleen kerran todella, todella ison askeleen eteenpäin. Vaikka sarjanousu tuli nyt kabinettipäätöksellä, on se mielestäni ansaittu, sillä joukkue oli 2-sarjan kärkipaikalla pelikauden keskeytyessä.

– Tämä naisten 1-sarjapaikka auttaa osaltaan jo aikaisemmin ääneen sanottua tavoitetta tulla Suomen suurimmaksi lentopalloseuraksi lisenssipelaajien määrällä mitattuna. Nyt seuralla on tarjota pelaajapolku pienimmistä junioreista aina valtakunnalliseen 1-sarjaan myös tyttöjen puolella.

Tulevalla kaudella naisten 1-sarjaa pelataan 13 joukkueella, jos helsinkiläinen HEL Volley saa liigapaikan Mestaruusliigaan. Viime kaudella naisten 1-sarjasta putosi kaksi viimeistä joukkuetta. Naisten 2-sarjaa ei päästy pelaamaan loppuun koronarajoituksien vuoksi. Lempo-Volley oli voittanut oman ylemmän 2-sarjan alkusarjan lohkonsa, mutta ylempiä jatkosarjoja ei päästy pelaamaan.

Lempo-Volley oli ilmaissut halunsa osallistua myös 1-sarjakarsintoihin, mutta niitä ei 2-sarjajoukkueiden kesken päästy myöskään pelaamaan koronarajoitusten vuoksi. Sen myötä Lempo päätyi hakemaan 1-sarjapaikkaa, kun liitto tiedusteli kiinnostuneita joukkueita.

– Pelaajapolun rakentaminen ja pelaajien kehittäminen on ollut tässä se eteenpäin ajava voima. Hyvä että otettiin noususteppi jo nyt, Huurne kertoo.

1-sarjajoukkueen päävalmentajana tulevalla kaudella on Jani Huurne. Ilari Jokinen jatkaa apuvalmentajana, Marko Panu fysiikkavalmentajana ja Päivi Jokinen rahastonhoitajana.

Pelaajasopimuksia ei ole vielä julkaistu. Joukkue tulee koostumaan vahvasti viime kauden joukkueeseen ja nuoriin lempääläisen lentopallokoulun kasvatteihin.

– Alamme nyt käydä pelaajaneuvotteluita läpi. Kaikki viime kauden pelaajat ovat kertoneet olevansa valmiita jatkamaan 1-sarjassa. Ehkä ulkopuoleltakin tulee kyselyitä. Se on varma, että yli puolet pelaajista on tuttuja lempolaisia.

Pelaajapolku kehittyy, sillä tulevalle kaudelle Lempolla on tulossa myös naisten 2-sarjajoukkue, joka koostuu seuran omista junioreista, ja 1- ja 2-sarjajoukkueet tulevat tekemään yhteistyötä.

Valmentaja Ilari Jokinen on kulkenut pitkän matkan 03-ikäluokan kanssa junioreista naisten peleihin.

– Pitkä matka on tultu yhdessä. Enää yksi steppi puuttuu, nyt ollaan edetty F-tytöistä 1-sarjaan. Liiga olisi sitten se viimeinen mahdollinen, Jokinen iloitsee ja vitsailee liiganoususta.

Viime kauden Lempo-kapteeni Veera Hussa odottaa innolla tulevaa kautta 1-sarjassa.

– On hienoa päästä haastamaan itseään ja koko joukkuetta kovatasoisissa peleissä. Viime kausi meni hienosti, ja tuloksetkin kertovat sen.

Lempo lähtee nöyränä kohti isoa haastetta. Edessä on koko Suomen kattava sarja, jossa vieraspelejä on Rovaniemeltä Joensuuhun ja Helsinkiin.

– Suurin muutos tulee budjetissa, joka täytyy noin kaksinkertaistaa viime kaudesta. Ottelutapahtumaa tehtiin viime kaudella jo 1-sarjatasoa ajatellen. Bussi- ja junakilometrejä tulee selvästi viime kautta enemmän.

– Tietojen mukaan sarjasysteemi on sellainen, että kaksi viimeistä putoaa tulevan kauden päätteeksi 2-sarjaan. Tietysti sarjapaikan varmistaminen on isoin tavoite. Kyllä itselleni on yhä tärkeä juttu kehittää ja viedä pelaajia eteenpäin, Huurne sanoo.

Joukkueen kokoamisesta vastaan päävalmentaja Jani Huurne. Janiin voivat olla yhteydessä kiinnostuneet pelaajat, taustatoimijat, yhteistyökumppanit ja median edustajat.
jani.huurne(a)lempovolley.fi
Puh. 040 1644320

Videolla laaja Jani Huurneen ja Veera Hussan haastattelu, jossa käydään läpi useita asioita 1-sarjanousuun liittyen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Koronarajoitukset mahdollistavat kesätreenaamisen

19.5.2021

Koronarajoituksia on loppukevään ja alkukesän aikana höllennetty. Tällä hetkellä aikuiset saavat harrastaa ulkona ilman turvavälejä ja juniori-ikäset saavat harrastaa sisällä maksimissaan 20 henkilön ryhmissä. 

Aikuiset eivät saa vielä harrastaa sisätiloissa. Pirkanmaan koronanyrkki tarkkailee tätä linjausta uudelleen lähiaikoina.

Uudet lievemmät rajoitukset kuitenkin mahdollistavat kesätreenit isommalla ryhmällä ulkona ja juniori-ikäisten pelaajien osalta sisällä.

Täällä viimeisimmät rajoitukset

Kuva arkistokuva syksyltä 2020.

Naisten edustuksen sivut päivitetty uutta kautta varten

19.5.2021

Lempo-Volleyn naisten edustusjoukkueen sivut on päivitetty kauteen 2021-2022. Sivuille päivitetään tästä lähin tuoretta tietoa uudesta kaudesta, ja kuluneen kauden 2020-2021 sivut ovat arkistossa.

Viime kauden sivut löytyvät täältä.