Virginie De Carne on Lempo-Volleyn uusi juniorivalmennuspäällikkö

20.9.2020

Lempo-Volleyn uutena juniorivalmennuspäällikkö on aloittanut 43-vuotias Virginie De Carne.

Lempo-Volley etsi kesäkuusta alkaen seuralle juniorivalmennuspäällikköä. Päätös juniorivalmennuspäällikön rekrytoinnista hyväksyttiin seuran kevätkokouksessa. Päätös oli historiallinen: aiemmin lempääläisessä juniorilentopallossa ei ole panostettu erikseen juniorivalmennuspäällikköön.

Tehtävään löytyi sopiva henkilö, ja belgialainen De Carne aloitti tehtävässä tällä viikolla. Hän oli mukana ensimmäistä kertaa keskiviikkona C-tyttöjen harjoituksissa Sääksjärvellä.

Juniorivalmennuspäällikön tehtävä on osa-aikainen ja määräaikainen. De Carne on tehtävässä tällä hetkellä kauden 2020-2021 loppuun. Seuralla on tarkoitus jatkaa juniorivalmennuspäällikön pestiä pidempään, toiminnan alkuvaiheessa nähtiin tilanteeseen sopivaksi yhden kauden mittainen sopimus.

De Carne tekee Lempo-Volleyn juniorivalmennuspäällikön ohella töitä myös sopimilleen muille tahoille ja jatkaa lisäksi oman VDC Academynsä parissa toimimista.

Juniorivalmennuspäällikkö on mukana Lempo-Volleyssa F-B-junioreiden toiminnassa. Etenkin tarkoituksena on auttaa ja antaa vinkkejä ja opetusta seuran valmentajille, jotka voivat juniorivalmennuspäällikön oppien avulla kehittää itseään ja samalla joukkueensa harjoittelua. De Carne on sovitusti mukana jokaisen joukkueen harjoituksissa vuorollaan.

De Carne asuu tällä hetkellä Kirkkonumella, ja käy noin kerran viikossa Lempäälässä valmentamassa ja ohjaamassa joukkueita. Lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluu yhteydenpito valmentajiin ja näin kehittää myös valmentajien osaamista, sekä seuran valmennuslinjauksen ja -dokumenttien työstämistä ja kehittämistä.

De Carne on asunut Suomessa noin kymmenen vuotta tultuaan Suomeen ammattilentopalloilijaksi. Hän oli pelaajana yksi maailman parhaita. Valmentajana hän on valmentanut junioreita sekä yhden kauden LP Kangasalan naisten Mestaruusliigan joukkuetta.

Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen on tyytyväinen, että juniorivalmennuspäällikön tehtävään saatiin todellinen lentopalloammattilainen, joka tietää lajin läpikotaisin.

– On loistavaa, että saimme rekrytoitua ”Virin”. Hän on yksi Suomen parhaista henkilöistä tähän tehtävään, ellei jopa paras. Odotan, että Virin avulla meidän jo korkealla tasolla oleva juniorivalmennustoiminta nousee jälleen kerran uudelle tasolle. Sopimus Virin kanssa kattaa tämän kauden, mutta jos molemmat osapuolet ovat tuloksiin tyytyväisiä, en näe mitään estettä, että tekisimme tästä Virin kanssa monivuotisen projektin.

Juniorivalmennuspäällikön tehtävä on uusi, eikä rekrytointiprosessi ollut aivan yksinkertainen, Montonen taustoittaa.

–Olemme historiallisen toiminnanparannuksen äärellä, sillä tämä juniorivalmennuspäällikön rooli on uusi Lempäälän lentopallotoiminnassa, koskaan aikaisemin tällaista roolia ei ole täällä ollut.

– Rekrytointiprosessi oli kokonaisuutena vaikea. Laitoimme paikan avoimeen hakuun jo loppukeväästä ja emme saaneet juurikaan hakemuksia. Kahden henkilön kanssa keskustelut etenivät hieman pidemmälle, mutta kuitenkin kariutuivat matkan varrella erilaisiin syihin. De Carne ei hakenut avointa paikkaa, vaan otimme häneen itse yhteyttä, eli hänet head-huntattiin.

De Carne aloittaa Lempo-Volleyssa innostuneena ja iloisena uudesta haasteesta. Hän kertoo, että on jäämässä pysyvästi Suomeen elämään.

– Olen hyvin iloinen ollessani täällä Lempäälässä. Kaikkein tärkeintä nuoria valmentaessa on, että nuoret pelaajat voivat rakastua lentopalloon ja löytää kuinka maagista se voi olla. Haluan itse antaa itse takaisin lajille, jota rakastan niin paljon, De Carne kertoo.

Voit lukea De Carnen ajatuksia valmentamisesta, pelaajaurasta ja Lempo-Volleysta laajasta haastattelusta täältä.

Virginie De Carne starts as the new head on junior coaching of Lempo-Volley: First interview in English

Median haastattelupyynnöt Virginie De Carnelle tai puheenjohtaja Harri Montoselle:

Yhteystiedot:
Harri Montonen, puheenjohtaja
Sähköposti: harri.montonen@lempovolley.fi
Puh. 040 8340262
Virginie De Carne, juniorivalmennuspäällikkö
Sähköposti: vdc@lempovolley.fi
Puh. 044-9718452

Kuvat ja video: Antti Raunio