Lempo-Volley kohtaa seuran ensimmäisessä kansainvälisessä pelissä färsaarelaisen Mjølnirin 5.1.2023 Lempäälässä

4.1.2023

Read the news in English here

Otteluennakko täällä

Read Game preview 

Lempo-Volley pelaa seurahistoriansa ensimmäisen kansainvälisen ottelun torstaina 5. tammikuuta 2023

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue saa erittäin mielenkiintoisen vastuksen vuoden alkuun. Hakkarin liikuntahalliin kansainväliseen ystävyysotteluun saapuu Färsaarten hallitseva mestari Mjølnir.

Ottelu pelataan Hakkarissa kello 16.45 alkaen. Liput otteluun maksavat 5€ ja kausikortti käy. Ottelusta on tulossa livelähetys tällä tietoa Lempo-Volleyn miesten Facebook-sivulle.

Miksi Lempo sitten kohtaa färsaarelaisen mestarijoukkueen?

Mjølnirin oli tarkoitus pelata Tampereella vuoden alussa Pohjoismaiden seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa, jossa mukana olisi eri maiden mestareita. Turnausta ei kuitenkaan saatu järjestettyä, eikä Mjølnir saanut peruttua lentojaan Suomeen.

Niinpä kuvaan astui Lempo-Volleyn pelaaja Tomi Rumpunen, joka on Mjølnirin Cristian Imhoffin entinen seurakaveri. Rumpusen avulla färsaarelaisille löyty vastustajia Pirkanmaalta ja joukkueen pelimatkasta tuli ikään kuin harjoitusleiri.

Mjølnir kohtaa torstaina Lempo-Volleyn, perjantaina Pälkäneen Luja-Lukon ja sunnuntaina Rantaperkiön Iskun.

Mjølnir on Färsaarten menestysseura: hallitseva mestari, joka on voittanut 12 kertaa Färsaarten liigan. Färsaaret on Tanskalle kuuluva reilun 50 000 asukkaan itsehallinnollinen saariryhmä Atlantin valtamerellä.

– Sovimme heidän kanssaan pelejä ja muun muassa ruokailua Lempäälässä pelin jälkeen. Hienoa, että pääsivät muuttamaan matkansa hyödylliseksi ystävyysotteluiden myötä. Mielenkiintoista nähdä, millainen taso ja joukkue heillä on. En osaa entuudestaan arvioida yhtään, Rumpunen kertoo.

Kansainvälinen ottelu on Lempolle kaikkiaan upea tilaisuus: ottelu valmistaa oivasti sunnuntaina 8. tammikuuta pelattavaan sarjapeliin Pälkänettä vastaan. Samalla se tuo pelaajille ja lempääläisyleisölle aivan uudenlaista koettavaa.

– Tämä on Lempon historian ensimmäinen kansainvälinen peli, mikä on on hieno asia. Kiitos Tomi Rumpuselle organisoinnista. On meille erittäin mieluisaa ja kunnia saada vieraita. Skandinaavinen yhteistyö on meille suomalaisille hyvin perinteistä kanssakäymistä, Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio kertoo.

– Urheilullisesti ottelu on myös meille hyvä juttu, kun saamme treenipelin alle ennen sarjan kevätkierroksen alkua ja kivikovan Pälkäneen kohtaamista, Raunio pohjustaa.

Tervetuloa seuraamaan hienoa ottelua Lempäälän ja Färsaarten välillä Hakkarin liikuntahalliin torstaina 5. tammikuuta kello 16.45!

Kuvat: 
Pääkuva: Mjølnir
Lempon joukkuekuva: Jani Huurne

Juttu julkaistu alun perin 30.12.2022